Ahad,21 September 2014

Arena

 • Emas pertama

  Emas pertama

  21:44:21 PM

  Incheon: Pingat emas yang tidak disangka-sangka hadir seawal hari pertama pertandingan pada Sukan Asia Incheon semalam apabila peserta wushu negara Tai Cheau Xuen (gambar) melakar kejutan memenangi acara gabungan nanquan-nandao wanita di Gimnasium Ganghwa Dolmens.

 • Danyal syukur

  21:44:20 PM

  Incheon: Chef de Mission negara Datuk Danyal Balagopal Abdullah bersyukur dengan permulaan baik Malaysia pada Sukan Asia Incheon semalam.

 • Beza tujuh mata kecewakan Jonathan

  21:44:20 PM

  Incheon: Perbezaan hanya tujuh mata menidakkan peluang penembak negara, Johnathan Wong Guanjie untuk menempatkan nama dalam senarai ke pusingan akhir acara 50m Pistol individu lelaki di Ongnyeon International Shooting Range, semalam.

 • Kamsa Hamida: Jurulatih perlu profesional

  21:44:19 PM

  Masih ada lagi sikap enggan membenarkan anak didik mereka melayani media dalam kalangan jurulatih negara pada temasya Sukan Asia kali ini.

 • Tagih kepantasan Sun Yang

  21:44:18 PM

  Incheon: China mengharapkan impak juara Olimpik, Sun Yang untuk mengetepikan cabaran pesaingnya Park Tae-Hwan dalam pertarungan sengit bagi menentukan siapa bakal mendominasi kolam renang Sukan Asia hari ini.

 • Rai tiada tandingan

  21:44:18 PM

  Incheon: Atlet India Jitu Rai mengekalkan penguasaan mengagumkan tahun ini dengan merangkul emas dalam acara 50m air pistol lelaki sekali gus menghadiahkan emas pertama dalam saingan yang cukup dramatik di Sukan Asia buat India, semalam.

 • Pescao bulat tekad

  21:44:18 PM

  Kebanyakan ahli sukan menjadikan ayah sebagai inspirasi kejayaan karier mereka. Hakikat itu tidak terkecuali buat pelumba Program Pembangunan Bakat PETRONAS (PTD) dan Moto2 negara, Hafizh Syahrin Abdullah yang mengakui pernah merajuk dengan ayah yang menyuruhnya berhenti berlumba ‘pocket-bike’.

 • Aizulridzwan tetap fokus aksi suku akhir

  00:26:58 AM

  Jempol: “Saya akan tetap memberi tumpuan dan fokus menghadapi perlawanan suku akhir pertama Piala Malaysia, FELDA United menentang Selangor, pada 7 Oktober nanti walaupun anak kedua saya kini dirawat di hospital kerana menghidap leukimia,” kata pemain pertahanan FELDA United, Mohd Aizulridzwan Razali.

 • Benam Chelsea

  00:26:58 AM

  Manchester: Pengurus Manchester City, Manuel Pellegrini yakin menamatkan rekod tanpa kalah 100 peratus Chelsea dalam Liga Perdana sekali gus membolehkan skuadnya membuat permulaan meyakinkan dalam mempertahankan gelaran liga Inggeris.

 • Rooney istimewa

  00:26:58 AM

  Manchester: Pengurus Manchester United, Louis van Gaal mendakwa Wayne Rooney mempunyai ‘keistimewaan’ ketika skuadnya membuat persiapan untuk bertandang ke ke Leicester hari ini.

 • Solat sebelum beraksi

  00:26:58 AM

  “Ayah pernah berpesan saya boleh memiliki sebanyak mana pun wang di dunia ini tetapi tanpa iman, hidup saya akan kosong.”