Sabtu,26 Julai 2014
Giliran tak jadi masalah

Depan Mata: Bersama merasai kesedihan

Esok kita menyambut Aidilfitri, meraikan kemenangan kita selepas sebulan berpuasa. Bukan hanya menahan lapar dan dahaga tetapi juga meningkatkan amal ibadah serta meninggalkan dan menjauhi larangan.

Depan Mata: Siapa Michael Heart?

Michael Heart atau nama sebenarnya Annas Allaf adalah pe­nyanyi dan komposer kelahiran Syria dan dibesarkan di Switzerland dan Austria tetapi kini bertapak di Los Angeles.

Tak lemah semangat

Mereka yang bekerja masing-masing mengambil cuti panjang sempena Aidilfitri. Namun ada yang berjauhan dengan keluarga pada 1 Syawal dan ada juga hanya bersama mereka pada 1 Syawal kerana tuntutan kerja.

Cik Pang: Artis Gen-Y selalu lambat

Tengah asyik belek Facebook, Cik Pang terbaca status dimuat naik pengarah dan penulis skrip muda, Nizam Zakaria.

Cik Pang: Isteri Adi Putra pening dakwaan terbaru

Tidak habis-habis diuji, begitulah nasib menimpa aktor kelahiran Singapura, Adi Putra dan isterinya Aida Yusof apabila terbaru mereka dikatakan tidak sebumbung.

Cik Pang: Ramai tak puas hati dengan Chacha

Cakap pasal hormat, Cik Pang nak tegur sikit pelakon baru muda jelita, Chacha Maembong yang dengarnya ‘kurang sopan’ dengan kru dan pelakon lebih berusia dengannya, sebelum ini.

Ayu utama suami, anak

Melayan kerenah suami dan anak kini menjadi sebahagian daripada tugas penyanyi Ayu Damit, 25, apatah lagi pada bulan puasa ini kebajikan keluarga harus dijaga sebaik mungkin, terutama membabitkan makan dan minum mereka.

Transformasi Glam: Adira ‘Ratu Runut Bunyi’

Dilahirkan di Ranau, Sabah pada 19 September 1991, nama Adira Suhaimi mula jadi perhatian apabila menyertai Akademi Fantasia musim kelapan (AF8) bersama kakaknya, Erma.

Mat Tudung, Tembus berentap

Dua filem tempatan de­ngan genre berbeza, Mat Tudung terbitan Showbiz Production dan Tembus terbitan Excellent Pictures, berentap tayangan pada Aidilfitri tahun ini.

Ramai terpikat gambar Emma bertudung

Ramai puji perubahan Emma Maembong yang manis bertudung. Gambar dimuat naik Emma sepanjang Ramadan ini tiada satu pun tidak bertudung.

Lagi bakat baru buat hal di lokasi

“Baru menang satu anuge­rah, sudah nak berlagak!” Begitulah luahan geram seorang teman yang menampar gegendang telinga Sha pada satu petang.

Tertekan hingga tergamak reka cerita keguguran

Artis ini sudah lama berkahwin tetapi belum dikurniakan zuriat. Boleh dikatakan dia sering ditanya perkara itu dan pasti menampakkan riak kurang senang di wajahnya.

Adibah gementar

Tiga tahun dalam industri, nama Adibah Yunus belum dikenali ramai walaupun muncul dalam beberapa filem seperti Paku Pontianak, Wawa Semput dan Aji Boi. Masih ada yang tertanya-tanya, siapa Adibah.

Persiapan berbeza

Seorang bujang, seorang lagi suami orang. Tentulah persiapan menyambut Syawal berbeza bagi dua penyanyi ini.

Hidup perlu diteruskan

Keputusan suaminya, pengarah Bade Azmi bernikah kali kedua dengan gadis pilihan hati, Aida Abdul diterima Erma Fatima dengan tenang.

Lisa angkat bahasa Melayu

Pelakon Lisa Surihani sinonim dengan filem alih bahasa. Antaranya The Smurf dan Madagascar 3. Terbaru, dia turut dipilih menjayakan Despicable Me 2 bagi memeriahkan hari raya pertama khas buat penonton saluran HBO (Astro 411) dan HBO HD (Astro 431).

Majlis berbuka rai peminat

Kembara seni dua pelakon Singapura, Shah Iskandar dan Hisyam Hamid masih jauh, terutama bergelar anak seni di Malaysia.

Idam watak gadis bertudung

Bidang lakonan bukan minat Adzana Adi Bing Slamet, 21, walaupun ayah dan datuknya serta ramai ahli keluarganya yang lain menceburi dunia seni di Indonesia.

Amaran Sehun

Anggota kumpulan EXO, Sehun menyampaikan mesej amaran dalam laman Instagram ditujukan kepada peminat yang cuba mengganggu kehidupan peribadinya.

Hyuna sebak cerita kisah keluarga

Dalam siaran pertama program realiti HyunA’s Free Month pada Isnin lalu, anggota 4Minute, HyunA mendedahkan penampilan semula jadinya kepada penonton.

Donghae buka akaun Instagram baru

Anggota kumpulan Super Junior (Suju), Donghae mewujudkan akaun Instagram baru selepas memadam akaun lamanya, @leedonghae susulan digodam.