RIPD RIPD

Khamis,21 Ogos 2014
Pernah duduk rumah setinggan

Pernah duduk rumah setinggan

“Saya pernah bekerja sebagai konduktor bas dan duduk di rumah setinggan sebelum berjaya seperti hari ini. Sebelum bergelar pelakon terkenal pun, saya pernah berlakon pegang tombak dalam filem di Studio Merdeka, Jalan Ampas dulu.

Billy bukan lagi suka-suka

Rencana hidup pendatang baru seni suara Indonesia ini memang di luar jangkaannya sama sekali.

Borak Lokasi: Makhluk Muzium Usop Wilcha

Menggalas tiga tanggungjawab serentak dalam menguruskan sesuatu produksi bukanlah mudah apatah lagi individu itu turut sama berlakon dalam bajet yang besar seperti filem.

Rezeki orang baru

Jika pelakon baru mengambil masa agak lama untuk bergandingan dengan pelakon terkenal seperti Pekin Ibrahim, Tiz Zaqyah, Namron, Syafie Naswip dan Raja Ilya dalam drama lakonan mereka, namun situasi itu berbeza dengan pengalaman yang bakal ditempuhi Mohd Andika Abdul Halim, 25 dan Nur Afieqah Zulkarnain, 20.

Janji lebih mantap

Bagi memastikan teater SuperMokh Sebuah Muzikal Restaging yang akan dipentaskan semula di Istana Budaya pada 8 hingga 21 September ini mendapat perhatian ramai, produksi Tall Order Productions Sdn Bhd dengan kerjasama Jugra Publications Sdn Bhd nekad memantapkan bahagian promosi yang lebih menyeluruh.

Soseh Soseh: Produser kaki putar

Orang buat filem, dia pun nak buat filem. Orang buat drama, dia pun nak buat drama. ‘Nafsu’ nak menghasilkan filem dan drama memang tinggi, malangnya ilmu tak ada langsung me­ngakibatkan apa yang ingin dihasilkan hancur lebur.

Soseh Soseh: Sudah ada kekasih baru

SS suka melihat penampilan seorang selebriti ini. Biarpun tidak begitu popular dia mempunyai aura yang boleh memikat orang sentiasa untuk melihatnya.

Perdana Menteri Britain jumpa Aishwarya Rai

Beruntungnya jadi orang terkenal di seluruh dunia seperti Aishwarya Rai atau Aish yang juga isteri kepada aktor Abhishek Bachchan.

Rani Mukerji hamil?

Bertahun-tahun aktres Rani Mukerji berusaha menyembu­nyikan hubungannya dengan produser filem, Aditya Chopra hinggalah mereka berkahwin di Itali pada April lalu.

Deepika, Katrina letak harga ‘cekik darah’

Nampak gayanya tak merasalah produser baru di Bollywood yang mahu mengambil dua heroin ternama Deepika Padukone dan Katrina Kaif berlakon dalam filem terbitan mereka apabila kedua-duanya meletak harga yang ‘mencekik darah’.

Banyak dibantu pengarah

“Ia satu penghormatan juga pengalaman begitu bermakna sepanjang bergelar anak seni kerana semua pelakon yang terbabit dalam produksi ini membawa watak individu yang mengenali dekat kehidupan Saloma dan sebahagian besar daripada mereka adalah legenda.