RIPD RIPD

Ahad,21 September 2014
Gembira dafi berganda

Gembira dafi berganda

Sudah tertulis rezeki miliknya, biarpun tidak popular seperti teman seangkatan yang lain, penyanyi, Dafi Ismail Sabri, 26, bersyukur dia kerap dipilih menjadi duta pelbagai produk.

Amy ‘busking’ patriotik

Sambutan Hari Malaysia 2014 di Kota Kinabalu lebih meriah apabila kehadiran vokalis kumpulan Search, Suhaimi Abdul Rahman atau lebih dikenali sebagai Amy Search tampil dengan inisiatif mengadakan Program Jelajah Jalur Gemilang #samasamaMY dan #samasama, baru-baru ini.

Soseh Soseh: Bercumbu sakan belakang kekasih

Apabila ditanya sama ada pasangan artis ini menjalin cinta, kedua-duanya memang menafikannya. Namun apa yang mengejutkan SS, dalam tiada hubungan istimewa itu boleh pula bercumbu-cumbuan sakan.

Soseh Soseh: Juara tak cukup pakej

Sedih dan simpati SS dengar kisah seorang juara program realiti televi­syen ini. Bukan apa, meskipun ber­status juara, namun dia boleh dikategorikan sebagai ‘ juara yang tidak ke mana.’

Kutipan tiket sukar dijangka

Meskipun industri filem tempatan bagi 2014 berhadapan kemelut kutipan merudum, masih ada beberapa karya Malaysia menambat hati penonton.

‘Kami tak gaduh!’

“Sebagaimana yang orang di luar pernah nampak atau dengar sebelum ini, mungkin ada betulnya dan saya tak menafikan perkara itu. Tapi, apa-apa pun, tidak sampai ke tahap bergaduh besar atau tak bertegur sapa untuk tempoh panjang,” kata penyanyi, Black berhubung dakwaan perselisihan faham dengan pasangan duetnya, RJ, yang menyebabkan hubungan mereka kian renggang ke–belakangan ini.

Bintang Supermokh layan peminat

Esok, pementasan Supermokh Sebuah Muzikal Resta-ging (SSMR) bakal melabuhkan tirainya dengan persembahan terakhir pada jam 3 petang dan 8.30 malam di Panggung Sari, Istana Budaya (IB). Buat kali kedua pementasannya di pentas berprestij itu, sambutan masih memberangsangkan buat karya berkenaan.

Terharu jumpa kawan lama

Allahyarham Datuk Sudirman Hj Arshad, Allahyarham Datuk Sharifah Aini, Anita Sarawak, Datuk Siti Nurhaliza dan Misha Omar antara artis yang dikenali ribuan peminat.

Nita sedia untuk Pinktober

Hampir setahun lebih meninggalkan aktiviti selam skuba, bekas peserta Malaysian Idol 2 (MI2), Nita Hamzah, 34, mengakui dia kini mahu memberi fokus terhadap nyanyian dengan harapan dapat menghasilkan single terbaru tidak lama lagi.