SKUAD Kelantan akan bertemu PKNS FC, Jumaat ini. - FOTO NIK ABDULLAH NIK OMAR
Attirmidzie Rahman


SELEPAS diketepikan dalam dua aksi kompetitif skuad Kelantan, kini Haikal Nazri mahu memburu slot kesebelasan utama dalam usaha meraih kemenangan kedua pasukan dalam saingan Liga Super, apabila bertemu PKNS FC di Stadium Shah Alam, Jumaat ini. 

Pemain sayap The Red Warriors (TRW) itu mengakui dia cukup bersedia untuk menjadi watak penting menumbangkan skuad bimbingan Datuk K Rajagobal di laman lawan. 

Malah pemain berusia 25 tahun kelahiran Kuala Lumpur itu juga semakin rindu untuk beraksi selepas diketepikan dalam dua perlawanan kompetitif pasukan sebelum ini. 

Ketika ini, Kelantan berada di tangga ke-10 Liga Super, selepas hanya mengumpul empat mata, hasil satu kemenangan dan sekali seri dalam empat perlawanan setakat ini.

"Peluang untuk beraksi memang sentiasa diidamkan setiap pemain, kerana ketika itu adalah masa untuk menunjukkan kelebihan yang ada.

"Saya teringin untuk kembali beraksi dalam kesebelasan utama. Namun semua itu terletak atas pilihan jurulatih, jika diberi peluang, sudah tentu saya akan lakukan sebaik mungkin untuk pasukan.

“Jika sebaliknya, saya tetap akan bersemangat dan menyokong rakan lain demi kemenangan pasukan," katanya hari ini.

Bekas pemain FELCRA FC itu menjadi antara pemain baharu yang dibawa masuk bagi memperkuatkan Kelantan selepas skuad itu melakukan rombakan besar musim ini.

Haikal mengakui dia semakin selesa berada di Kelantan biarpun terpaksa berjauhan dengan keluarga.

"Tiada masalah untuk berada bersama pasukan ini malah saya seronok kerana banyak pengalaman baharu diperoleh terutama sekali bila berhadapan dengan penyokong yang ramai di sini.

"Selain itu saya juga bertuah kerana pasukan ini memiliki ramai pemain berpengalaman yang banyak memberi tunjuk ajar kepada saya," katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 6 Mac 2018 @ 7:05 PM