NOR AZAM AZIH
NOR AZAM AZIH
Asrol Awang

KUANTAN: Pemain tengah Pahang, Nor Azam Azih tidak akan mempersiakan peluang apabila dipanggil menyertai skuad kebangsaan menjelang persiapan ke Piala AFF bermula bulan hadapan.

Justeru, pemain kelahiran FELDA Jengka 21, Maran itu akan mempamerkan prestasi terbaik pada aksi persahabatan antarabangsa menentang Maldives di Stadium Nasional, Bukit Jalil, 3 November ini.

“Sudah pasti saya gembira apabila dipanggil untuk bersama rakan lain sebagai persediaan skuad negara menghadapi saingan Piala AFF nanti. Setakat ini, prestasi saya berada tahap terbaik kerana masih menjalani latihan bersama skuad Pahang dan pada masa sama, sudah pulih daripada kecederaan kanan.

“Saya akan menjadikan perlawanan dengan Maldives untuk membuktikan kepada jurulatih (Tan Cheng Hoe) walaupun mengakui saingan sengit daripada rakan lain di posisi tengah,” katanya. Semalam, Cheng Hoe menyenaraikan Nor Azam Azih antara 26 pemain yang akan melaporkan diri bersama skuad negara bermula esok.

Selain Nor Azam, seorang lagi pemain Pahang yang juga pemain naturalisasi pertama negara, Mohamadou Sumareh turut disenaraikan kecuali Matthew Davies yang terpaksa diketepikan akibat kecederaan lutut.

Sebelum ini, Pahang tidak melepaskan Nor Azam dan Davies untuk menyertai skuad bawah 23 tahun negara bagi kempen Sukan Asia Jakarta-Palembang kerana khidmat mereka diperlukan skuad Tok Gajah bagi mengharungi saingan Liga Malaysia (Liga M).

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 23 Oktober 2018 @ 12:42 PM