X
Jin Wei mara ke peringkat separuh akhir Kejohanan Badminton Kebangsaan di Ipoh.
Jin Wei mara ke peringkat separuh akhir Kejohanan Badminton Kebangsaan di Ipoh.
BERNAMA

PEMAIN pilihan utama perseorangan wanita, Goh Jin Wei meneruskan kemaraan ke separuh akhir Kejohanan Badminton Kebangsaan 2019, selepas menewaskan N. Saranya, 21-11, 21-9, petang tadi.

Jin Wei,19, sebelum itu dengan mudah melepasi cabaran di peringkat suku akhir perseorangan wanita, dengan mengalahkan Lee Zii Yi, 21-13, 21-13 dalam masa 26 minit.

Juara remaja dunia dua kali itu berkata, walaupun berjaya melangkah ke peringkat separuh akhir, permainannya hari ini perlu diperbaiki.

“Saya kurang berpuas hati dengan permainan hari ini, banyak kesilapan yang saya lakukan dan akan memperbaiki aksi pada perlawanan seterusnya.

“Esok saya akan bermain sebaiknya, untuk rangkul semula gelaran juara kebangsaan perseorangan wanita,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di Arena Badminton Perak hari ini.

Sementara itu, beregu campuran negara Chan Peng Soon dan Goh Liu Ying, turut menempah tiket ke separuh akhir apabila menewaskan gandingan Goh Soon Huat dan Cheah Yee See, 21-19, 25-23.

Peng Soon berkata, penampilan mereka di Kejohanan Badminton Kebangsaan bertujuan memantapkan lagi mutu permainan.

“Ini peluang yang sangat bagus untuk kami berlatih, dan setakat ini prestasi kami agak baik, tetapi boleh lebih baik. Hari ini kami juga berpeluang menentang pasangan yang bagus, jadi bagi saya perlawanan hari ini berkualiti tinggi,” katanya.

Sementara itu, pemain pilihan utama perseorangan lelaki Lee Zii Jia tewas kepada Datu Mohd Shah Eizlan Sardik, 21-19, 21-14 ketika aksi pusingan ketiga.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 21 Februari 2019 @ 11:45 PM