HARISS Harun tidak dapat diturunkan apabila bertemu Pahang esok. FOTO Hairul Anuar Rahim
HARISS Harun tidak dapat diturunkan apabila bertemu Pahang esok. FOTO Hairul Anuar Rahim
Rizar Mohd Noor


JOHOR Darul Ta'zim (JDT) pasti membuat rombakan kecil di posisi tengah selepas kapten Hariss Harun tidak dapat diturunkan apabila pasukan itu berdepan Pahang pada aksi Liga Super di Stadium Darul Makmur, malam esok.

Kemungkinan besar pengendali skuad Harimau Selatan, Benjamin Mora akan meletak gandingan tiga serangkai - Natxo Insa, Afiq Fazail dan Leandro Velazques mengemudi jentera tengah sekali gus mengimbangi kekuatan lawan di posisi berkenaan.

Malah Mora juga memiliki banyak pilihan sama ada mahu menurunkan pemain naturalisasi, Liridon Krasniqi atau mempertaruhkan kelibat Syamer Kutty Abba dan Nazmi Faiz Mansor yang turut mampu memberi persembahan mantap di posisi tengah.

Apa juga perancangan pengendali kelahiran Mexico itu, kemenangan amat ditagih buat skuad yang bergelar juara liga enam musim berturut-turut tatkala masih menghuni tangga teratas selepas mengharungi empat perlawanan dengan mengumpul 10 mata.

Kelibat pemain sensasi, Safawi Rasid yang dikhabarkan `dipinang' kelab dari Portugal, Portimonense SC pasti menyuntik lagi semangat pemain muda kelahiran Dungun, Terengganu untuk memperagakan aksi terbaik bagi membantu JDT membawa pulang tiga mata.

Pastinya gandingan Safawi iaitu, Gonzalo Cabrera dan Diogo Luis Santo akan terus menjadi pertaruhan skuad Harimau Selatan untuk meroboh benteng skuad Tok Gajah yang tampak ampuh walaupun dikhabarkan pemain pertahanan Herold Goulon dibelenggu kecederaan.

Walaupun kemenangan menjadi buruan JDT, benteng pertahanan pasukan itu yang mungkin mempertaruhkan gandingan Matthew Davies di posisi bek kanan, Corbin di posisi bek kiri manakala Aidil Zafuan Abd Radzak dan Mauricio Nascimento akan mengukuhkan benteng tengah tidak boleh alpa dan melakukan kesilapan mudah bagi mengelak dipalit kekalahan.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 27 Ogos 2020 @ 9:52 PM