Jumlah mangsa banjir di Perak menurun

BERNAMA Khamis, 17 September 2020.

Ipoh: Jumlah penduduk yang terjejas banjir sehingga terpaksa ditempatkan di Pusat Pemindahan Sementara (PPS) di Perak menurun kepada 19 orang pagi ini berbanding 126 orang semalam.

128 mangsa banjir pindah ke PPS

Mohd d Roji Kawi Rabu, 16 September 2020.

Sibu: Seramai 128 penduduk daripada 40 keluarga di Kapit dan Song ditempatkan di dua pusat pemindahan sementara (PPS) selepas kediaman mereka dilanda banjir sejak dua hari lalu.

Tidur 'mati', tak sedar rumah tenggelam banjir

Amirul Aiman Hamsuddin Selasa, 15 September 2020.

Kuala Selangor: “Saya hanya tersedar banjir menenggelamkan rumah sebaik air mengenai tubuh. Ketika itu saya sedang tidur nyenyak tanpa menyedari bencana berlaku,” ujar Abdul Rahim Buyong, 40 di Kampung Rantau Panjang, Bestari Jaya, di sini.

Cadang sedia dewan berasingan mangsa banjir

Shaiful Shahrin Ahmad Pauzi Isnin, 14 September 2020.

Bagan Serai: Pembinaan dewan berasingan di beberapa buah sekolah di Kerian yang digazetkan khas untuk menempatkan mangsa banjir dijangka dapat mengelakkan sesi persekolahan terganggu.

Bayi antara 73 mangsa banjir dipindahkan

Shaiful Shahrin Ahmad Pauzi Ahad, 13 September 2020.

Bagan Serai: Bayi lelaki antara 73 mangsa banjir daripada 33 keluarga di Mukim Gunung Semanggol yang dipindahkan ke Pusat Pemindahan Sementara (PPS) Sekolah Kebangsaan Parit Haji Aman, hari ini.

20 keluarga terpaksa berpindah

Muhammad Zulsyamini Sufian Suri Ahad, 13 September 2020.

Kuala Kangsar: Tiga pusat pemindahan sementara (PPS) dibuka di daerah ini, tengah malam tadi, bagi menempatkan mangsa banjir kilat susulan hujan tanpa henti sejak petang semalam.

Banjir Kilat: Kementerian Wilayah cari penyelesaian jangka panjang

BERNAMA Jumaat, 11 September 2020.

Kuala Lumpur: Kementerian Wilayah Persekutuan akan mengkaji punca berlakunya banjir kilat di ibu negara, semalam, serta mencari penyelesaian jangka panjang bagi mengelakkan kejadian itu daripada berulang.

SPEKTRUM: Banjir kilat pusat bandar

Osman Adnan; Hazreen Mohamad; Mohd Yusni Ariffin Dan Bernama Khamis, 10 September 2020.

Kuala Lumpur: Hujan lebat lebih dua jam bermula 2 petang hari ini, mengakibatkan beberapa kawasan di ibu kota dilanda banjir kilat.

Buka pusat pemindahan banjir

Muhaamad Hafis Nawawi Khamis, 10 September 2020.

Kuala Lumpur: Lima mangsa banjir dari Kampung Periuk, Kampung Baru dipindahkan ke Pusat Pemindahan Banjir Kelab Sultan Sulaiman susulan kediaman mereka dinaiki air susulan hujan lebat hari ini.

Ibu kota dilanda banjir kilat [METROTV]

Raja Noraina Raja Rahim Khamis, 10 September 2020.

Kuala Lumpur: Hujan lebat lebih dua jam bermula 2 petang hari ini, mengakibatkan beberapa kawasan di ibu kota dilanda banjir kilat.