Gagal seludup arak Vietnam [METROTV]

Muhamaad Razis Ismail Jumaat, 4 Oktober 2019.

PASUKAN Polis Marin (PPM)Tok Bali Wilayah Tiga mematahkan cubaan menyeludup 274.5 liter arak bernilai RM9,150 di jeti awam di Tok Bali di Pasir Puteh, semalam.

Perlu diperhalusi

Nora Mahpar Isnin, 12 November 2018.

Kuala Lumpur: Belanjawan pertama yang diumumkan kerajaan semasa di bawah Pakatan Harapan (PH) baru-baru ini menerima reaksi bercampur-campur daripada orang awam terutama kumpulan pendapatan M40 dan T20 peringkat bawah yang tinggal di bandar besar seperti Kuala Lumpur dan Pulau Pinang.

Pendanaan awam perlu kajian mendalam

HM Digital Jumaat, 9 November 2018.

Kuala Lumpur: Kajian lebih mendalam diperlukan untuk memastikan pelaksanaan platform crowdfunding (pendanaan awam) hartanah yang diumumkan dalam Belanjawan 2019 mencapai matlamatnya.

RM50 juta tak cukup

Nor Fazlina Abdul Rahim Rabu, 7 November 2018.

KERAJAAN Kelantan menyifatkan peruntukan RM50 juta kepada sekolah tahfiz yang diumumkan menerusi Belanjawan 2019, masih tidak mencukupi.

Inisiatif e-sukan permulaan baik

HM Digital Rabu, 7 November 2018.

Kuala Lumpur: Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) menyifatkan inisiatif berkaitan e-sukan yang diumumkan kerajaan pada Belanjawan 2019 lalu akan memberikan pengiktirafan dan pemerkasaan kepada belia untuk meneruskan minat mereka dalam permainan dan e-sukan.

Galak ekonomi digital

Nabil Basaruddin Rabu, 7 November 2018.

KUALA LUMPUR: Persatuan Industri Komputer dan Multimedia Malaysia (PIKOM) optimis langkah dilaksanakan kerajaan melalui Belanjawan 2019 dapat membantu mempertingkatkan ekonomi digital.

Niaga tanpa premis

Sri Ayu Kartika Amri Isnin, 5 November 2018.

Kuala Lumpur: Usahawan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) perlu mengambil peluang daripada pelaksanaan Revolusi Industri 4.0 (RI4.0) di mana mereka boleh memulakan perniagaan di mana saja tanpa perlu memiliki premis.

Gesa kekal pengecualian bayaran balik pelajar cemerlang

HM Digital Ahad, 4 November 2018.

Kuala Lumpur: Pemimpin mahasiswa ralat dengan keputusan kerajaan menghapuskan keistimewaan pengecualian bayaran balik pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) bagi graduan yang meraih Ijazah Sarjana Muda Kelas Pertama.

'Lega tak perlu bayar tol lagi'

Shamsul Munir Safini Sabtu, 3 November 2018.

PENGGUNA laluan motosikal dua jambatan di Pulau Pinang menarik nafas lega dengan pengumuman kerajaan memansuhkan bayaran tol bagi motosikal mulai 1 Januari tahun depan.

'Mereka menaiki kereta mewah jangan haraplah'

Nur Lela Zulkipli Sabtu, 3 November 2018.

PEMILIK kereta mewah dengan kapasiti enjin di bawah 1,500cc diingatkan supaya jangan berharap untuk menikmati subsidi minyak bersasar seperti yang diumumkan pada perbentangan Belanjawan 2019, semalam.