(DARI kiri) Lim, Lennard, Soegeng dan Leslie menunjukkan Caltex Havoline Super 4T terbaru.
(DARI kiri) Lim, Lennard, Soegeng dan Leslie menunjukkan Caltex Havoline Super 4T terbaru.
Mohd Razlan Salleh


Petaling Jaya: Chevron Malaysia Limited melancarkan minyak pelincir Havoline Super 4T yang diformulasikan semula dengan Zoomtech khusus untuk motosikal dan skuter.

Ditawarkan dalam tiga gred berbeza iaitu sintetik penuh, semi sintetik dan berasaskan mineral, Havoline Super 4T turut didatangkan bersama teknologi aditif C.O.R.E (Cleans, Oxidation, Reduces, Enhances) untuk prestasi enjin maksimum.

Pengurus Pemasaran Serantau Asia Pasifik Chevron Lubricants, Lennard Kwek berkata, dalam situasi kesesakan jalan raya kini, motosikal bergerak perlahan. Justeru, ia memerlukan pelinciran terbaik untuk melindungi enjin daripada kepanasan serta kehausan.

Havoline Super 4T hadir dalam beberapa gred iaitu Super 4T Fully Synthetic, Super 4T Semi Synthetic dan berasaskan mineral.

“Selain kegunaan motosikal di kawasan bandar, minyak pelincir ini sesuai untuk motosikal berkuasa tinggi dan skuter moden,” katanya pada majlis pelancaran minyak pelincir terbaru itu di sini, semalam.

Hadir sama, Pakar Teknologi Serantau Asia Pasific Chevron Lubricants, Lim Jing Jing dan Pengurus Jualan Indonesia, Malaysia dan Singapura Chevron Lubricants, Soegeng Rajharjo serta Pengurus Jualan Rangkaian Chevron Malaysia Limited, Leslie Chong.

Kwok berkata, kajian pihaknya mendapati Havoline Super 4T Fully Synthetic melebihi 50 peratus piawaian industri dalam kestabilan pengoksidaan ketika enjin beroperasi pada tahap maksimum.

“Manakala Havoline Super 4T Semi Synthetic pula mencatatkan 13 peratus pengurangan tahap geseran berbanding Havoline Super 4T Synthetic Blend sebelum ini,” katanya.

Antara gred ditawarkan termasuk Super 4T Fully Synthetic SAE 5W-40, Super 4T Semi Synthetic SAE 10W-40, Super 4T SAE 15W-40 dan SAE 20W-40 dan Ezy 4T 20W-40 selain Supermatic 4T Semi Synthetic SAE 10W-40 serta Supermatic 4T 10W-40 untuk enjin skuter moden.

Harga ditawarkan bermula RM24 untuk asas mineral, RM30 (semi sintetik) dan RM67 untuk sintetik penuh.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 11 January 2018 @ 1:44 AM