CARROLL memenangi loteri berjumlah £9.7 juta ketika dia berusia 19 tahun. FOTO Agensi
CARROLL memenangi loteri berjumlah £9.7 juta ketika dia berusia 19 tahun. FOTO Agensi
Agensi

LONDON: Seorang pemenang loteri kini bekerja sebagai pelombong arang selepas berjoli £9.7 juta (RM52.2 juta) wang kemenangannya dengan membeli dadah, arak dan melanggan pelacur dalam tempoh 10 tahun.

Walaupun kini hidup dengan pendapatan £10 (RM54) sejam, Michael Carroll tidak pernah kesal dan menganggap 10 tahun itu sebagai yang terbaik dalam hidupnya.

“Saya tidak memandang ke belakang dan menyesal. Ia adalah 10 tahun yang penuh dengan kegembiraan,” katanya kepada Mirror Online.

Carroll yang kini menetap di Moray, Scotland membeli tiket loteri bertuah dengan harga £1 (RM5.38) pada 2002 ketika dia berusia 19 tahun dan bekerja sebagai pengutip sampah.

Kehidupannya berubah sekelip mata dan Carroll membelanjakan wangnya sesuka hati dengan membeli kereta mewah, melancong serta berpesta dadah, minuman keras serta melanggan pelacur.

Carroll juga mengaku sepanjang tempoh itu dia sudah tidur dengan kira-kira 4,000 perempuan.

Bagaimanapun, dia sempat memberi £4 juta (RM21.5 juta) kepada rakan dan keluarganya termasuk bapa dan ibu saudaranya yang menjaganya sejak kecil.

“Saya tidak mahu kembali semula ke zaman itu. Kehidupan saya kini lebih baik, saya bebas dan gembira kerana sudah dapat kembali kehidupan saya,” katanya.

CARROLL kini  pekerja lombong arang batu. FOTO Agensi
CARROLL kini pekerja lombong arang batu. FOTO Agensi

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 21 November 2019 @ 12:28 PM