Khamis, 21 September 2017.

Kepala Batas: “Arwah ibu kelihatan begitu bersemangat sebelum bertolak ke Makkah dan takdir menentukan segalanya apabila dia meninggal dunia di sana,” kata Adnan Zakaria, 45, anak kepada Siti Aishah Awang, 69, jemaah haji dari Pulau Pinang yang meninggal dunia di Tanah Suci.

Rabu, 20 September 2017.

Teluk Intan: Jemaah haji, Sarman Napiah, 77, yang meninggal dunia di Makkah pada 3 September lalu mengadu keletihan sebelum disahkan menghembuskan nafas terakhir akibat serangan jantung.

Selasa, 19 September 2017.

Melaka: “Kami pergi ke Makkah bertiga, tapi (saya) mengerjakan haji berseorangan,” kata Zainon Saad, 60, yang kematian suaminya Wahid Sagap, 63, apabila arwah meninggal dunia di Arafah pada 31 Ogos lalu.

Khamis, 14 September 2017.

Batu Pahat: “Mesej dikirim melalui aplikasi WhatsApp daripada arwah bapa mengatakan ‘abah tidur sekarang’ rupanya petanda dia akan pergi meninggalkan kami selamanya,” kata Nur Suhada, 30, anak jemaah haji, Sulaiman Arjan, 60, yang meninggal dunia di Tanah Suci Makkah, 5 September lalu.

Khamis, 7 September 2017.

LEMBAGA Tabung Haji (TH) akan memberi lebih penekanan keadaan sebenar operasi masya'ir kepada bakal jemaah haji sebagai pendedahan awal kepada mereka.