Khamis, 21 September 2017.

Kepala Batas: “Arwah ibu kelihatan begitu bersemangat sebelum bertolak ke Makkah dan takdir menentukan segalanya apabila dia meninggal dunia di sana,” kata Adnan Zakaria, 45, anak kepada Siti Aishah Awang, 69, jemaah haji dari Pulau Pinang yang meninggal dunia di Tanah Suci.

Rabu, 20 September 2017.

Teluk Intan: Jemaah haji, Sarman Napiah, 77, yang meninggal dunia di Makkah pada 3 September lalu mengadu keletihan sebelum disahkan menghembuskan nafas terakhir akibat serangan jantung.

Selasa, 19 September 2017.

Melaka: “Kami pergi ke Makkah bertiga, tapi (saya) mengerjakan haji berseorangan,” kata Zainon Saad, 60, yang kematian suaminya Wahid Sagap, 63, apabila arwah meninggal dunia di Arafah pada 31 Ogos lalu.

Khamis, 14 September 2017.

Batu Pahat: “Mesej dikirim melalui aplikasi WhatsApp daripada arwah bapa mengatakan ‘abah tidur sekarang’ rupanya petanda dia akan pergi meninggalkan kami selamanya,” kata Nur Suhada, 30, anak jemaah haji, Sulaiman Arjan, 60, yang meninggal dunia di Tanah Suci Makkah, 5 September lalu.

Khamis, 7 September 2017.

LEMBAGA Tabung Haji (TH) akan memberi lebih penekanan keadaan sebenar operasi masya'ir kepada bakal jemaah haji sebagai pendedahan awal kepada mereka.

Khamis, 7 September 2017.

KUMPULAN pertama membabitkan 414 jemaah haji Malaysia selamat tiba di tanah air, 5.05 pagi, hari ini, selepas menunaikan ibadah berkenaan di Tanah Suci.

Khamis, 7 September 2017.

Tumpat: “Saya memang sedih tidak dapat menatapnya, namun saya bersyukur kerana arwah suami meninggal dunia di Tanah Suci,” kata Ramlah Harun, 50, isteri jemaah haji yang meninggal dunia di Makkah akibat jangkitan kuman, kelmarin.

Rabu, 6 September 2017.

PENERBANGAN pertama jemaah haji Malaysia dari Lapangan Terbang King Abdulaziz Jeddah dijangka tiba di tanah air kira-kira jam 3 pagi esok (Khamis).

Selasa, 5 September 2017.

OPERASI membawa semua jemaah haji Malaysia dari Mina ke Makkah selepas selesai melontar jamrah siap lebih awal.

Selasa, 5 September 2017.

LEMBAGA Tabung Haji (TH) akan meletakkan logonya dengan lebih jelas di semua bangunan hotel yang dipajak di Tanah Suci dalam tempoh terdekat.

Isnin, 4 September 2017.

JEMAAH haji Malaysia tiba di Makkah secara berperingkat, hari ini selepas selesai bermalam dan menyempurnakan ibadat melontar jamrah di Mina.

Isnin, 4 September 2017.

MALAYSIA merakamkan ucapan penghargaan dan tahniah kepada kerajaan Arab Saudi kerana kecemerlangan menguruskan kehadiran 2.35 juta jemaah dari seluruh dunia pada musim haji kali ini.

Isnin, 4 September 2017.

Makkah: Hari terakhir di Mina bagi melengkapkan ibadat melontar di jamrah, jemaah Malaysia perlu terus istiqamah dan bersabar dengan dugaan dilalui.

Ahad, 3 September 2017.

BERKAT tidak jemu berdoa dan bermunajat di depan Kaabah, akhirnya keajaiban diharapkan jemaah wanita Malaysia dimakbulkan Allah.

Ahad, 3 September 2017.

Mina: Jemaah Malaysia yang dalam proses menyempurnakan manasik haji seterusnya iaitu melontar jamrah dinasihatkan mematuhi jadual disediakan pengurusan Lembaga Tabung Haji (TH).

Sabtu, 2 September 2017.

DALAM kesibukan bertugas membuat liputan perjalanan musim haji 1438 Hijrah, mereka masih berkesempatan menabur bakti membantu dhuyufurrahman yang memerlukan.

Jumaat, 1 September 2017.

JEMAAH haji Malaysia kini berada di Mina untuk meneruskan manasik haji iaitu mabit dan melontar di Jamrah selepas selesai berwukuf di Arafah semalam.

Jumaat, 1 September 2017.

Arafah: Hari Wukuf yang serentak dengan Hari Kebangsaan 2017, semalam, memberi peluang kepada jemaah haji Malaysia mendoakan kestabilan, kesejahteraan dan keselamatan negara.

Khamis, 31 Ogos 2017.

HARI Wukuf yang serentak dengan Hari Kebangsaan 2017, hari ini memberi peluang kepada jemaah haji Malaysia mendoakan kestabilan, kesejahteraan dan keselamatan negara.

Khamis, 31 Ogos 2017.

LEBIH dua juta umat Islam dari seluruh dunia akan berkumpul di Arafah, hari ini untuk menjalani ibadah wukuf.