Jumaat, 31 March 2017.

Sepang: Wakil kedutaan pelbagai negara di Korea Utara turut menghulurkan bantuan kepada rakyat Malaysia sepanjang tempoh larangan meninggalkan negara republik berkenaan.

Jumaat, 31 March 2017.

Sepang : Malaysia sudah membatalkan larangan keluar kepada rakyat Korea Utara di Malaysia berkuat kuasa serta merta.

Jumaat, 31 March 2017.

Sepang: Sembilan rakyat Malaysia yang ditahan di Korea Utara susulan krisis diplomatik antara dua negara selamat tiba di tanah air, 5 pagi tadi.

Selasa, 28 March 2017.

Putrajaya: Mayat abang pemimpin Korea Utara, Kim Jong-nam masih berada di Institut Perubatan Forensik Negara (IPFN) Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Ahad, 26 March 2017.

Bangi: Kerajaan sudah membuat keputusan berhubung status mayat abang pemimpin Korea Utara, Kim Jong-nam dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak akan mengumumkannya dalam masa terdekat.

Khamis, 16 March 2017.

Kuala Lumpur: Pengesahan identiti Kim Jong-nam dibuat menerusi sampel DNA anak lelakinya yang diambil di satu lokasi rahsia, kata Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Khamis, 16 March 2017.

Cyberjaya: Sembilan rakyat Malaysia di Korea Utara masih berada dalam keadaan baik dan selamat.

Selasa, 14 March 2017.

Kuala Lumpur: Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak dapat memasuki Kedutaan Korea Utara, di sini, untuk menahan tiga lelaki yang disyaki terbabit dalam kes pembunuhan Kim Jong-nam.

Isnin, 13 March 2017.

Kuala Lumpur: Menteri Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Hussein hari ini sekali lagi menegaskan hubungan tegang antara Malaysia dan Korea Utara ketika ini tidak akan mencetuskan peperangan.

Isnin, 13 March 2017.

Kuala Terengganu: Polis menganggap siasatan kes pembunuhan Kim Jong-nam, abang pemimpin Korea Utara sudah selesai tetapi pada masa sama masih bekerjasama dengan Polis Antarabangsa (INTERPOL) berkaitan kedudukan empat lagi suspek yang meninggalkan negara ini.

Isnin, 13 March 2017.

Kuala Lumpur: Keputusan sama ada untuk menghantar pulang atau menahan terus 315 rakyat Korea Utara yang kebanyakan berada di Sarawak diputuskan hari ini.

Isnin, 13 March 2017.

Kuala Lumpur: Kenyataan perkembangan kes pembunuhan abang pemimpin Korea Utara, Kim Jong-nam hanya boleh dikeluarkan oleh Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri.

Sabtu, 11 March 2017.

Kuala Lumpur: Kerajaan tidak menolak kemungkinan mayat Kim Jong-nam diserahkan kepada Korea Utara selepas perbincangan secara rasmi untuk mengetahui tuntutan kerajaan republik itu.

Jumaat, 10 March 2017.

Kuala Lumpur : Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan lelaki Korea Utara yang dibunuh di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2(KLIA2) pada 13 Februari lalu adalah Kim Jong-nam.

Khamis, 9 March 2017.

Kuala Lumpur: Sebuah institut analisis suara swasta di Seoul, Korea Selatan menyatakan lelaki di dalam video yang mendakwa anak kepada Kim Jong-nam kemungkinan tinggi adalah Han Sol.

Khamis, 9 March 2017.

Kuala Lumpur : Dua kakitangan Pertubuhan Bangsa Bersatu ( PBB) yang menyertai Program Makanan Dunia (WFP) di Korea Utara sudah dibenarkan keluar dari republik itu.

Khamis, 9 March 2017.

Padang Besar: Warga Korea Utara yang cuba melarikan diri melalui sempadan Malaysia-Thailand di Perlis perlu melepasi paling kurang tiga lapisan kawalan keselamatan.

Rabu, 8 March 2017.

Putrajaya: Semua masjid dan surau di seluruh negara diminta mengadakan solat hajat selepas solat Jumaat bermula Jumaat ini hingga ketegangan hubungan diplomatik antara Malaysia dan Korea Utara selesai.

Rabu, 8 March 2017.

Kuala Lumpur: “Semoga mereka sentiasa dilindungi Allah SWT dan selamat pulang ke Malaysia.” Itu harapan Khamil Ghazali, 30-an, sepupu kepada seorang daripada rakyat Malaysia yang dilarang keluar dari Korea Utara sejak semalam.

Rabu, 8 March 2017.

Kuala Lumpur: Duta Besar Korea Utara ke Malaysia, Kang Chol dipercayai diplomat pertama yang di isytiharkan Malaysia sebagai persona non grata iaitu orang yang tidak dialu-alukan.