Kalidevi Mogan Kumarappa


SUSPEK pertama dan saksi utama kes tembak mati anggota polis Bukit Aman di Changlun, Kedah pernah menjalani tahanan buang daerah mengikut Seksyen 3 (1) Akta Pencegahan Jenayah (POCA) 1959.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar, berkata, suspek berkenaan sebelum ini disekat pergerakannya di kawasan Changlun.

“Suspek pertama dan saksi utama memang ada di daerah terbabit (Changlun). Kediamannya di situ.

“Kita sudah sekat pergerakannya. Ia hanya terhad dalam daerah Changlun,” katanya dalam sidang media selepas pelancaran modul peningkatan integriti My Psikologi Spiritual (MyPS) di Bukit Aman, hari ini.

Sementara itu, mengulas lanjut mengenai dua suspek yang sudah ditahan, Khalid berkata, siasatan kini sedang dijalankan bagi mencari kaitan suspek dengan unsur kongsi gelap.

“Kita sedang menyiasat kaitan mereka dengan kegiatan kongsi gelap, bagaimana pun kita mempunyai alasan yang kukuh untuk menyenaraikan mereka dalam senarai orang yang dikehendaki, " katanya.

Dalam kejadian Jumat lalu, Sub Inspektor Abu Hashim Ismail, 54, maut ditembak ketika berbual bersama suspek utama di rumah di Taman Sri Hosba, Changloon.

Harian Metro pernah melaporkan sebelum ini, suspek pertama terbabit, dikenali sebagai Pak Su pernah ditahan buang daerah di Cameron Highlands, Pahang sebelum dibenarkan tinggal di Changlun.

Dia juga turut dipakaikan Peranti Pengawasan Elektronik (EMD) bagi memantau dan menghadkan pergerakkannya.

Berita berkaitan

Mungkin ada tangkapan lagi

Pembunuh upahan yang bunuh

Suspek bunuh Sub Inspektor direman

Suspek kedua bunuh Sub Inspektor ditahan

Suspek bunuh Sub Inspektor ditahan

Arwah ditembak masa tengah berbual

Anggota polis Bukit Aman maut ditembak

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 21 Ogos 2017 @ 12:39 PM