AHLI keluarga Nora Anne Quoirin, 15 ketika perjumpaan tertutup bersama anggota pasukan SAR. FOTO Ihsan PDRM


IBU kepada Nora Anne Quoirin, 15, muncul kali pertama di hadapan petugas yang terbabit dalam operasi dan menyelamat (SAR) anaknya untuk menyuarakan penghargaannya kepada semua agensi yang memberikan komitmen penuh meskipun dalam suasana perayaan.

Maebh Jaseprine Quoirin, tampil bersama suaminya, Sebastian Marie Philipe, jam 8.45 pagi tadi untuk berjumpa dengan petugas dan menyampaikan ucapan penghargaannya.

Menerusi satu video berdurasi seminit lima saat yang dirakam anggota petugas itu, Maebh kelihatan begitu beremosi sambil ditenangkan suaminya.

“Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada semua, kami sedar anda melakukan pencarian siang dan malam untuk mengesan Nora Anne.

“Kami tahu anda berusaha gigih, dan sanggup mengorbankan masa terutama ketika perayaan (Aidiladha) untuk bersama kami serta mendoakan kami.

“Kami sangat menghargai usaha dan pengorbanan anda semua sama ada anggota yang berada di sini atau tidak (yang sedang bertugas),” katanya.

Ucapan pada pertemuan secara tertutup di perkarangan resort di Seremban itu, dirakam dan dikongsikan pihak polis kepada petugas media di lokasi.

Difahamkan, ini adalah kali pertama Maebh bersemuka dengan petugas dari semua agensi untuk berkongsi perasaannya sejak Nora Anne dilaporkan hilang.

Maebh turut meluahkan rasa kagum dengan usaha dan kepakaran yang ditonjolkan pasukan SAR dalam usaha mengesan anak sulungnya itu.

“Kami sangat kagum dengan usaha dan kepakaran serta dedikasi anda. Kami berharap pasukan SAR dapat menemui Nora,” katanya.

  • Lagi berita berkaitan Nora Anne Quoirin
  • Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 10 Ogos 2019 @ 11:39 AM