ANGGOTA polis forensik membawa beg plastik berisi keratan bahagian badan manusia di Kampung Ladang, Krubong, Melaka, hari ini. FOTO Rasul Azli Samad.
Rizanizam Abdul Hamid


“DIA menggigil dan terus pulang ke rumah sebaik sahaja memaklumkan kepada saya mengenai penemuan kaki manusia dikerat itu.”

Itu pengalaman dikongsikan penyelia syarikat pembersihan yang menghubungi polis berhubung penemuan mayat individu dipercayai mangsa bunuh yang dikerat lapan di Kampung Ladang, Krubong, Melaka, hari ini.

Penyelia berusia 40- an yang enggan dikenali itu berkata, dia terus menghubungi polis sebaik mendapat berita berkenaan daripada pekerjanya itu yang ditugaskan memotong rumput di kawasan berkenaan.

“Isnin lalu, pekerja sama memberitahu ada terhidu bau busuk ketika membersihkan longkang di semak bersebelahan jalan utama itu, tetapi saya minta supaya tidak mengendahkannya.

“Tetapi hari ini ketika ditugaskan untuk memotong rumput sekitar 4 petang, dia sekali lagi terhidu bau busuk dan terus menggigil ketakutan sebaik sahaja terlihat bahagian kaki manusia yang sudah berulat berhampiran kawasan semak,” katanya.

Menurutnya, pekerjanya itu sempat memberitahu terdapat lagi beberapa bahagian anggota manusia dalam keadaan tanpa pakaian.

  • Lagi berita berkaitan Mayat Dikerat Lapan
  • Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 10 Oktober 2019 @ 9:37 PM