BERNAMA

KERJA pembaikan paip pecah di kawasan tanah mendap di simpang jalan antara Jalan Johan Setia dan Jalan Langat, Klang, dijangka siap jam 6 petang esok.

Ketua Komunikasi Korporat Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) Elina Baseri dalam kenyataan hari ini memaklumkan, bekalan air akan disalurkan kepada pengguna selepas kerja pembaikan siap dan dijangka pulih sepenuhnya di kawasan terbabit pada 6 pagi, Khamis.

Bantuan bekalan air kecemasan melalui lori tangki ke kawasan terbabit di wilayah Klang dan Kuala Langat sudah digerakkan bagi membantu pengguna yang terjejas.

"Pengguna boleh menghubungi talian 15300 dan WhatsApp 019-2800919 atau 019-2816793 untuk memohon bantuan bekalan air kecemasan ini," menurut kenyataan itu.

Air Selangor akan memaklumkan perkembangan kerja pembaikan dari semasa ke semasa melalui semua saluran komunikasi rasmi di Facebook, Twitter, Instagram dan aplikasi telefon pintar Air Selangor atau layari laman web di www.airselangor.com.

Semalam dilaporkan, beberapa kawasan di Klang dan Kuala Langat dijangka mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual susulan paip pecah di simpang jalan antara Jalan Johan Setia dan Jalan Langat, Klang berikutan tanah mendap yang berlaku di tapak kerja projek Transit Aliran Ringan 3 (LRT3).

 Tinjauan melalui udara kawasan jalan merekah akibat mendapan tanah berhampiran tapak pembinaan LRT 3 di Jalan Klang-Banting. FOTO MUHD ASYRAF SAWAL
Tinjauan melalui udara kawasan jalan merekah akibat mendapan tanah berhampiran tapak pembinaan LRT 3 di Jalan Klang-Banting. FOTO MUHD ASYRAF SAWAL

Berita berkaitan

Gangguan air tidak berjadual dijangka berlaku

'Jalan raya mendap bentuk kawah besar [METROTV]'

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 21 Julai 2020 @ 10:14 AM