Yusmizal Dolah Aling

Kuala Lumpur: "Saya bukan promosikan kabinet Kementerian Pertahanan, saya maklumkan tindakan harian. Rakyat nak tahu apa yang dilakukan pihak berkuasa terhadap mereka yang gagal patuhi prosedur operasi standard (SOP)," kata Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Katanya, dia hanya melaporkan perkembangan setiap hari kerana masyarakat bimbang berhubung peningkatan kes terutamanya di Sabah.

Menurutnya, almari di belakang ruang sidang media itu memang sudah ada di situ dan dia tidak mengubah barangan yang ada di situ.

"Dia ahli parlimen pembangkang, memang bangkang sajalah kerjanya.

"Saya pun tidak tahu apa yang dia nak letak di situ," katanya pada sidang media harian, hari ini.

PETIKAN siaran sidang media Ismail Sabri menerusi Facebook Kementerian Pertahanan Malaysia
PETIKAN siaran sidang media Ismail Sabri menerusi Facebook Kementerian Pertahanan Malaysia

Beliau mengulas gesaan Ahli Parlimen Segambut Hannah Yeoh yang meminta beliau berhenti membuat sidang media jika tiada pengumuman substanstif berhubung Covid-19.

Katanya, setiap hari dia akan memberi laporan secara langsung mengenai aspek keselamatan manakala Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah akan memberikan laporan dari segi kesihatan dan tindakan yang dilakukan.

"Jadi itulah yang saya laporkan setiap hari. Mungkin ahli parlimen itu nak laporan yang lain saya tak tahu apa benda laporan lain yang diperlukan.

"Tapi tak apalah, saya pun dah beritahu tadi, saya tak nak cakap apa-apa, lupakan perbezaan politik, saya nak ajak dia bersama-sama supaya fokuskan tenaga kita untuk memerangi pandemik Covid-19 ini," katanya.


  • Lagi berita berkaitan Perintah Kawalan Pergerakan
  • Lagi berita berkaitan Covid-19


  • Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 22 Oktober 2020 @ 5:08 PM