Penduduk membersihkan peralatan rumah dipenuhi lumpur akibat banjir. FOTO GHAZALI KORI
Penduduk membersihkan peralatan rumah dipenuhi lumpur akibat banjir. FOTO GHAZALI KORI
Zaid Salim


Chukai: Banjir melanda Terengganu sejak Selasa lalu hampir pulih sepenuh apabila hanya tinggal satu Pusat Pemindahan Sementara (PPS) diaktifkan di Marang.

Berdasarkan laporan dikeluarkan Jawatankuasa Pengurusan Banjir negeri setakat 6 petang hari ini, seramai lapan mangsa daripada tiga keluarga ditempatkan di PPS di Sekolah Kebangsaan (SK) Merchang, Marang yang dibuka pada 3 petang Selasa lalu.

Lapan mangsa itu membabitkan seorang warga lelaki dan wanita warga emas, seorang lelaki dewasa, tiga wanita dan dua kanak-kanak perempuan.

Sebelum ini, sebanyak 11 PPS yang diaktifkan di Kemaman dan Dungun ditutup secara berperingkat bermula 2 hingga 6 petang hari ini.

PPS berkenaan adalah Dewan Sivik Kampung Air Putih, Dewan Serbaguna Kampung Felda Seberang Tayor, Masjid Kampung Batu 16, Masjid Batu 14, Dewan Orang Ramai Batu 14, Surau Haji Othman, Pusat Pemindahan Pasir Gajah dan Surau Kampung Banho di Kemaman.

Manakala di Dungun membabitkan PPS Dewan Serbaguna Pasir Raja, Dewan Serbaguna Kampung Shukor dan Dewan Serbaguna Kampung Minda.

Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 29 November 2020 @ 8:03 PM