Nabihah Kamal


Cheras: Pelajar tingkatan dua sekolah menengah berasrama penuh, di sini, menerima sembilan jahitan selepas mulutnya koyak dipijak dengan but bola sepak oleh pelajar ‘senior’ tingkatan empat, kelmarin.

Dalam kejadian 12 tengah malam, remaja itu didatangi empat pelajar tingkatan empat sebelum dibelasah di bahagian muka.

Menurut sumber, remaja itu dibelasah kerana meminta rakannya supaya tidak mengikut arahan pelajar 'senior' di asrama sekolah berkenaan.

"Ada pelajar ‘junior’ dibuli dengan dipaksa mencuci pakaian dan membeli makanan menyebabkan mangsa menasihati rakannya yang dibuli itu supaya tidak tunduk dengan arahan pelajar tingkatan empat berkenaan.

"Bagaimanapun, pelajar ‘senior’ itu mengetahui perkara berkenaan dan mereka membelasah remaja tingkatan 2 itu. Seorang daripada mereka memijak mulut mangsa dengan but bola sepak, manakala yang lain memukul dengan tangan di muka," katanya.

Menurutnya, remaja itu dibawa ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) dan menerima jahitan di mulut.

Susulan itu, ibu bapa mangsa membuat laporan di balai polis untuk siasatan lanjut.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Zainuddin Ahmad ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kes berkenaan.

Katanya, polis sedang jalankan siasatan dan kes disiasat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana menyebabkan kecederaan menggunakan senjata dengan sengaja.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 22 Februari 2016 @ 8:50 PM