SHAHRUL (kanan) idam ke final.
SHAHRUL (kanan) idam ke final.

Kuala Lumpur: Pemain tengah Perak Shahrul Saad percaya mereka mampu mengakhiri impian untuk menjejak kaki ke pentas final Piala FA buat kali pertama sejak 2005 dengan menyingkirkan PKNS di gelanggang sendiri Sabtu ini.

Bekas pemain Harimau Muda A dan FELDA United itu berkata, keputusan seri 2-2 pada separuh akhir pertama di Stadium Hang Jebat Melaka 15 April lalu memberi sedikit kelebihan buat mereka.

“Jika dilihat Perak dalam prestasi terbaik ketika ini cuma ada sedikit masalah kecederaan pemain. Apa yang penting kami tidak boleh memandang rendah keupayaan PKNS sebab bila sudah sampai ke separuh akhir, ia situasi yang berbeza dan semua pasukan memiliki peluang seimbang.

“Saya percaya jika kami boleh berikan aksi terbaik, sudah pasti impian ke final semula akan tercapai,” katanya kepada Arena Metro semalam.

Perak yang dikendalikan abangnya, Syamsul Saad kini di prestasi terbaik apabila mencatat dua kemenangan berturut-turut dalam Liga Super termasuk mengejutkan pendahulu FELDA United 3-2 Ahad lalu.

Namun mereka perlu berhati-hati dengan ancaman PKNS khususnya bahagian serangan yang diterajui Gabriel Guerra.

“Memang PKNS pasukan yang bagus terutama bahagian serangan mereka, jadi kami perlu berhati-hati,” kata Shahrul.

Shahrul bagaimanapun mengharapkan kecederaan pangkal paha yang dialami kembali sembuh untuk beraksi dalam perlawanan itu.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 28 April 2016 @ 5:48 AM