Persembahan Siti Elizad (tengah) ketika Final Gempak Superstar 2016 di Pinewood Studio Iskandar Puteri, Johor Bahru, malam tadi. - Foto HAIRUL ANUAR RAHIM
Persembahan Siti Elizad (tengah) ketika Final Gempak Superstar 2016 di Pinewood Studio Iskandar Puteri, Johor Bahru, malam tadi. - Foto HAIRUL ANUAR RAHIM
Sudirman Mohd Tahir


Johor Bahru: Pelakon Siti Elizad menepati ramalan ramai apabila muncul juara program Gempak Superstar 2016 di Pinewood Studio, Iskandar, di sini, malam tadi.

Elizad yang mempamer persembahan konsisten setiap minggu, menewaskan empat peserta lain iaitu Sherry Ibrahim, Nazim Othman, Arja Lee dan Soffi Jikan untuk membawa pulang wang tunai RM100,000 berserta trofi sumbangan Astro.

Pada persembahan itu, Elizad menyanyikan dua lagu iaitu Makhluk Tuhan Paling Seksi dan Ketulusan Hati.

Tempat kedua milik Sherry Ibrahim yang menyanyikan lagu Tak Ada Logika nyanyian asal Agnes Monica dan Janji Manismu (Aishah). Sherry menerima wang tunai sebanyak RM25,000 beserta trofi sumbangan Astro.

Pelakon, Arja Lee yang dianggap peserta pilihan sekadar di tempat ketiga dengan wang tunai RM15,000, menyampaikan lagu Salam Terakhir dan Sedang Ingin Bercinta.

Soffi Jikan yang di tempat keempat dengan lagu Ibu Kota Cinta dan Assalamualaikum, membawa pulang wang tunai RM10,000 beserta trofi sumbangan Astro.

Tempat kelima milik pelakon Nazim Othman yang memenangi wang tunai RM5,000 beserta trofi dengan lagu Hati-Hati nyanyian Amira Othman dan Pawana daripada Search.

Selain itu, Sherry turut diumum pemenang Anugerah Terlajak Gempak Superstar D'herb selepas mendapat jumlah 'likes' tertinggi Instagram Datuk Alif Syukri Kamaruzzaman selaku penaja utama program ini.

Pemenang diputuskan berdasarkan sistem juri dengan 50 peratus daripada juri profesional iaitu Fauziah Ahmad Daud, Amy Mastura dan Datuk Yusof Haslam. manakala 50 peratus lagi daripada penonton.

Pentas akhir Gempak Superstar dihoskan oleh Scha Alyahya dan Sharnaaz Ahmad.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 16 Mei 2016 @ 12:39 AM