AMRI (kiri) mampu ancam kubu lawan.
Nazri Abu Bakar


Melaka: Dua penyerang sensasi Melaka United Ilija Spasojevic dan Amri Yahyah akan digandingkan bagi merobek gawang T-Team di Stadium Hang Jebat, Paya Rumput malam ini.

Gandingan kedua-duanya dibuat jurulatih Eric Williams selepas bintang Argentina Sergio Aguero direhatkan akibat kecederaan, namun beliau yakin Spasojevic dan Amri mencipta jaringan.

Beliau berkata, pengalaman luas Amri bersama pasukan kebangsaan dan Johor Darul Ta’zim (Johor DT) selain reputasi Spasojevic selaku penjaring terbanyak Liga Perdana 2016 pasti membuatkan lawan berwaspada.

“Apa yang saya harapkan kedua-dua pemain itu mampu bergandingan baik dengan melancarkan serangan secara tersusun.

“Dalam dua perlawanan sebelum ini ada banyak peningkatan termasuk ketika berdepan Perak, jadi saya harap mereka lebih fokus ketika memanfaatkan peluang,” katanya.

Sementara itu, Spasojevic yang mesra disapa Spaso berkata, pengalamannya dan Amri atau Wak Am akan membantu mereka mengucar-kacirkan barisan pertahanan T-Team.

“Saya sebenarnya tidak kisah dengan siapa akan digandingkan di bahagian serangan, kerana yang penting kami menjaringkan gol,’ katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 11 Februari 2017 @ 8:50 AM