Mahfar (tengah) bersama Dr Vida dan calon ABPH 3.0 sempena majlis Pra Kemuncak ABPBH 3.0.FOTO HM
Mahfar (tengah) bersama Dr Vida dan calon ABPH 3.0 sempena majlis Pra Kemuncak ABPBH 3.0.FOTO HM
Ramlah Zainal


Kuala Lumpur: Pelakon, penyanyi dan pengacara terkenal Alif Satar mendominasi lima pencalonan Anugerah Bintang Popular, BH 3.0 (ABPBH 3.0) yang bakal berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada 14 Mei ini.

Pelakon yang menempa nama menerusi drama Dia Semanis Honey itu dicalonkan dalam empat kategori utama iaitu Pelakon Filem Lelaki Popular, Penyanyi Lelaki Popular, Artis Versatil Popular dan Pengacara TV Popular serta satu kategori online iaitu Gandingan Serasi Drama bersama Siti Nordiana (Dia Semanis Honey).

Manakala, pelakon dan pengacara popular Neelofa turut meraih lima pencalonan membabitkan dua kategori utama iaitu Pengacara TV Popular, Pelakon TV Wanita Popular serta tiga kategori online iaitu Gandingan Serasi Drama bersama Fattah Amin ( Suri Hati Mr Pilot), Artis Berpengaruh Di Laman Sosial dan Artis Sensasi.

Selain barisan finalis, majlis pra kemuncak ABPBH 3.0 turut mengumumkan gandingan pengacara yang akan mengendalikan majlis iaitu Fauziah Ahmad Daud, Faizal Ismail dan Zulin Aziz.

Sementara itu, barisan penyampai anugerah pada malam kemuncak ABPBH 3.0 pula terdiri daripada Datuk Rosyam Noor, Ziana Zain, Nabila Huda, Farid Kamil, Mawi, Ramlah Ram, Raja Azura, Neelofa, Sharifah Shaheera, Juliana Evans, Puteri Aishah, Liza Abdullah dan Fazlina Ahmad Daud.

Tidak ketinggalan, antara barisan artis yang turut menjayakan segmen persembahan iaitu Dayang Nurfaizah, Noraniza Idris, Khai Bahar, Elly Mazlein, Ayda Jebat, Tajul dan Ucop Mentor Milenia 2017.

Pengarang Kumpulan BH selaku penaung ABPBH 3.0, Datuk Mahfar Ali berkata, acara itu menampilkan konsep berbeza sesuai dengan penganjurannya yang sudah mencecah 30 tahun.

“Bertemakan futuristik, konsep ini akan diinterpretasikan melalui setiap aktiviti ABPBH 3.0. Usaha ini akan merentasi semua medium dengan memberi penekanan pada media sosial dan platform digital utama,” katanya ketika majlis pra kemuncak yang berlangsung di Galeri Prima, di sini, hari ini.

Hadir sama, Timbalan Pengarang Kumpulan BH merangkap penasihat 1, ABPBH 3.0, Datuk Badrulhisham Othman; Pengurus Besar Pemasaran NSTP merangkap Penasihat 2 ABPBH 3.0, Farah Ezrin Mohd Rashidi dan Pengarang Hiburan BH merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola ABPBH 3.0, Shamsul Azree Samshir.

Penaja utama ABPBH 3.0 adalah jus delima pamoga Qu Puteh milik pengasas produk terkenal, Datuk Seri Vida.

TV3 diumumkan sebagai penyiar rasmi, Kool FM dan Hot FM radio rasmi, manakala Tonton platform digital rasmi dan ZIP majalah digital rasmi ABPBH 3.0.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 4 Mei 2017 @ 7:05 PM