POLIS Forensik mengangkat mayat yang ditemui dalam belukar petang semalam. FOTO Bernama
Oleh Hayati Ibrahim
ya_t@hmetro.com.my


Putrajaya: Seorang lelaki berusia 26 tahun ditahan selepas disyaki terbabit dalam kes bunuh seorang wanita yang mayatnya ditemui dalam belukar bawah jambatan susur keluar Putrajaya ke Pulau Meranti Cyberjaya untuk membantu siasatan.

Pemangku Ketua Polis Daerah Sepang, Superintendan Abdul Aziz Ali berkata, ketika disoal siasat suspek yang juga tunang wanita itu mengaku mencampakkan mangsa dari jambatan berkenaan.

"Beberapa barang milik mangsa juga ditemui bersama suspek.

"Siasatan lanjut sedang dijalankan untuk mengenal pasti motif sebenar kejadian dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan,"katanya ketika dihubungi di sini.

Suspek ditahan di sekitar Cyberjaya sebelum dibawa ke Mahkamah Majistret Sepang 10.30 pagi tadi dan direman selama tujuh hari bermula hari ini.

Mayat Rosshida Abdullah, 30 berasal dari Repek, Pasir Mas, Kelantan ditemui orang awam di bawah jambatan berkenaan kira-kira 5 petang, semalam.

Turut ditemui bersama mayat itu ialah sekeping nota yang antara lain menceritakan masalah dihadapi termasuk tertekan kerana diburu along, serta beg tangan berwarna putih.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 7 Mei 2015 @ 2:02 PM