IBU kepada Mohamad Amirul Shariff Kamsan, Norliza Ismail, 46 (kanan) menunjukkan kad pengenalan anaknya yang maut dalam kemalangan. FOTO Rosliza Mohamed
IBU kepada Mohamad Amirul Shariff Kamsan, Norliza Ismail, 46 (kanan) menunjukkan kad pengenalan anaknya yang maut dalam kemalangan. FOTO Rosliza Mohamed

Bachok: Seorang remaja maut akibat dirempuh kereta selepas menghantar kuih ke rumah neneknya di Kampung Sri Sentosa, Beris Kubur Besar di sini, malam tadi.

Motosikal yang ditunggang Mohamad Amirul Shariff Kamsan, 16, dilapor dirempuh dalam kejadian 7.45 malam itu, ketika dia dalam perjalanan pulang dari rumah neneknya, kira-kira 500 meter dari tempat kejadian.

Ibunya Norliza Ismail, 46, berkata, sebaik diberitahu mengenai kemalangan itu, beliau bergegas ke tempat kejadian.

“Sebaik saya tiba di tempat kejadian, saya dapati arwah anak saya dalam keadaan ‘nyawa-nyawa ikan’ dan saya sempat memohon maaf dan memaafkan kesalahannya.

“Sebaik habis azan maghrib, arwah menghembuskan nafas terakhirnya,” katanya.

Menceritakan perangai pelik anaknya sebelum kemalangan, Norliza berkata seminggu sebelum ini, anaknya yang mesra dengan panggilan ‘angah’ lebih bersikap pendiam berbanding kebiasaannya selain kurang berselera ketika bersahur sehari sebelum kemalangan.

Anggota keluarga yang lain dan rakan-rakan anaknya turut memberitahu anaknya telah memohon maaf daripada mereka dan memberitahu dia mungkin tidak sempat berhari raya bersama mereka kali ini, katanya.

Jenazah mangsa dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Beris Kubur Besar pada 3 petang tadi.

Ketua Polis Daerah Bachok, DSP Abdul Hamid Che Ahmad berkata, mangsa yang datang dari arah Kota Baharu menuju Bachok dilapor membuat pusingan U secara tiba-tiba sebelum dilanggar. - Bernama

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 24 Jun 2015 @ 9:15 PM
Digital NSTP Subscribe