Oleh Ramlah Zainal


Petaling Jaya: Pelanggan setia Astro akan menikmati lebih banyak pilihan dengan tambahan 10 saluran baru yang dilancarkan di sini, petang tadi.

Kesemua 10 saluran baru yang akan bersiaran bermula 16 November ini membabitkan lapan saluran Berdefinisi Tinggi (HD) dan dua saluran Definisi Standard (SD).

Ketua Pegawai Operasi Astro Henry Tan berkata, saluran HD Astro bermula dengan hanya empat saluran ketika dilancarkan pada 2009 sebelum bertambah kini kepada 40 saluran.

"Pelancaran lapan saluran HD berkenaan menjadikan jumlah keseluruhan 48 saluran HD.

"Saluran baru HD itu adalah Fox Family Movies HD (Saluran 434), Fox Action Movies HD (Saluran 430), HITS HD (Saluran 720), FYI HD (Saluran 736), Astro AEC HD (Saluran 306), Astro Shuang Xing HD (Saluran 307), DIVA HD (Saluran 723) dan FOX HD Saluran 724) manakala saluran SD baharu pula ZooMoo (Saluran 619) dan Celestial Classic Movies (Saluran 321).

"Dengan penambahan 10 saluran baru ini, para pelanggan Astro kini mempunyai pilihan lebih 180 saluran," katanya.

Henry berkata, buat pertama kalinya, Astro menawarkan kandungan video atas permintaan (VOD), Astro Plus, yang mengandungi lebih seribu jam tayangan filem Hollywood dan program televisyen dari Amerika Syarikat.

Pada masa sama, Henry berkata, Astro turut melancarkan dua pakej baru iaitu Fans Pack (Value Pack 4) dan Astro Super Pack Plus yang menawarkan lebih pilihan.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 11 November 2014 @ 9:31 PM