RANGEL lanjut kontrak bersama Selangor hingga 2016.
RANGEL lanjut kontrak bersama Selangor hingga 2016.

Kuala Lumpur: Penjaring terbanyak Liga Super 2014, Paulo Rangel menolak hasrat Timbalan Presiden Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) Datuk Mokhtar Ahmad untuk melunaskan bayaran penuh kepadanya hujung bulan ini dengan penyerang import dari Brazil itu bertegas ia perlu diselesaikan minggu ini.

Rangel yang kini bercuti di negaranya berkata, dia hanya memberikan tempoh hingga Khamis ini atau bertindak membatalkan kontrak ditandatanganinya.

Terdahulu Rangel menerusi akaun Twitter dan Instagram miliknya kelmarin, melahirkan rasa terkilan terhadap baki bayaran yang masih belum dilunaskan kepadanya selepas melanjutkan kontrak bersama Selangor pada Ogos lalu.

Namun Mokhtar menerusi satu kenyataan beberapa jam selepas itu menegaskan, pihaknya sudah membayar RM100,000 kepada Rangel sebagai bayaran ketika menandatangani kontrak manakala baki RM200,000 akan dibayar hujung bulan ini dengan gaji bulan Oktober akan dibayar pada minggu ini.

“Jika tiada bayaran gaji dan bayaran ketika menandatangani kontrak menjelang Khamis ini, saya akan batalkan kontrak. Saya tidak boleh tunggu hingga hujung bulan ini,” tegasnya.

Rangel bersetuju melanjutkan kontrak hingga 2016 sebelum kancah Piala Malaysia bermula yang menyaksikan Selangor terkandas pada suku akhir.

Dia membantu Selangor muncul naib juara Liga Super selain muncul pemenang kasut emas dengan 16 gol.

Andai Rangel tekad meninggalkan Selangor, ia pastinya memberikan tamparan hebat kepada pengendali Merah Kuning, Mehmet Durakovic yang sentiasa mengharapkan sentuhan pemusnah penyerang itu bagi meraih kemenangan.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 17 November 2014 @ 5:03 AM