X
BARISAN artis yang terbabit Konsert Komedi.
BARISAN artis yang terbabit Konsert Komedi.
Syanty Octavia Amry


Mahu penonton terus disajikan dengan program mencuit hati, Astro tampil dengan program baru berjudul Konsert Komedi.

Membabitkan lapan artis komedi popular, program lapan episod itu akan mula bersiaran pada 12 Mei ini setiap Jumaat jam 10 malam di saluran Astro Warna dan Warna HD.

Antara artis komedi yang terbabit ialah kumpulan Baik Punya Cilok, Shiro, Zero, Bocey, Nabil, Sepahtu, Datuk AC Mizal dan Senario.

Yakin dengan pemilihan peserta yang menggabungkan pelawak baru dan lama, program ini berkonsepkan persembahan nyanyian eksklusif yang turut diselangi dengan sketsa mereka.

Pengurus Saluran Astro Warna Norzeha Salleh berkata, ia konsert lawak pertama ditayangkan Astro dan yakin program unik ini dapat memberi hiburan baru kepada penonton.

“Konsert ini akan menyaksikan pelawak menya­nyi secara ‘live’ di samping mereka akan menjemput beberapa artis popular.

“Saya yakin format baru ini dapat menghiburkan penonton kerana jarang sekali pelawak tampil menyanyi dan ia sesuatu yang akan membuat penonton teruja untuk menyaksikannya,” katanya.

Konsert Komedi turut menampilkan beberapa artis popular sebagai undangan antaranya Erra Fazira, Ella, Stacy, Siti Nordiana, Indah Ruhaila dan Misha Omar.

Konsert ini akan diiringi pemuzik yang diketuai pengarah muzik terkenal Datuk Ramli MS.

Bagi episod pertama dan kedua konsert ini akan disiarkan secara langsung manakala enam episod lagi akan dibuat secara rakaman di Studio Pinewood Iskandar Malaysia, Johor.

Sementara itu, mewakili anggota Senario, Azlee berkata, mereka berbesar hati menerima tawaran menjayakan program ini kerana ramai peminat yang rindu melihat kumpulan lawak tersohor itu beraksi.

“Kami anggap ini melunaskan hasrat peminat Senario yang mahu lihat kami bersatu dalam sebuah pentas.

“Agak lama juga kami tidak beraksi bersama-sama, dengan adanya konsert ini dapat saya, Ilya, Wahid, Saiful Apek, Yasin dan Hamdan bersatu serta berkongsi lawak dengan peminat,” katanya.

Turut hadir menyokong konsert berkenaan ialah 4U2C, Datuk Zainal Abidin, Datuk Cef Wan dan Ramlah Ram.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 8 Mei 2017 @ 11:58 AM
Kabinet Malaysia 2020