Aweera (dua, kiri) bersama Hillary (dua, kanan) dan Fauzi (kiri sekali) angkat kaki menyebabkan Prime Domestic kini hanya tinggal Joe (tengah) dan Ainol (kanan sekali).
Ridzuan Abdul Rahman


"YA, saya menarik diri daripada kumpulan Prime Domestic sejak sebulan lalu.

"Ia bermula dengan penarikan diri Hillary Ang (pemain gitar) dan Fauzi (pemain bass) dan kemudian baru disusuli oleh saya," kata penyanyi utama kumpulan Prime Domestic, Aweera mengulas pengundurannya dari kumpulan itu.

Aweera atau Nasharul Aweera Noriyissham, 26, berkata, dia cuba merahsiakan perkara itu daripada pengetahuan peminat tetapi malangnya ia sudah diperkatakan ramai pihak.

"Saya sebenarnya berat nak mengulas kerana Abang Joe sebagai ketua kumpulan dan pengasas Prime Domestic lebih layak bercakap.

"Mungkin abang Joe akan buat sidang media khas menjelaskannya dan terserah kepadanya," katanya.

Aweera enggan menjelaskan cerita pengundurannya dan menganggap rezekinya tiada bersama kumpulan itu.

"Saya tak nak bergaduh dengan mana-mana pihak. Buat masa ini saya selesa bergerak solo dalam karier.

"Saya pernah dua kali bergerak bersama kumpulan dan selepas ini hanya berminat nak buat projek khas bersama mana-mana pihak," katanya.

Aweera mengesahkan ketika Prime Domestic terbabit pada sidang media Konsert Rockstar dijadualkan berlangsung pada 7 September ini di Stadium Pasir Gudang, Johor, dia sudah dalam perancangan meninggalkan kumpulan ini.

Jodoh Aweera dengan Prime Domestic hanya bertahan selama lebih setahun dan sempat menghasilkan satu album berjudul Prima Domestika pada tahun lalu.

Mereka dikenali menerusi single berjudul Sedingin Pluto.

Prime Domestic menjadi tumpuan peminat kerana tampil dengan pemuzik hebat dalam industri seni tanahair iaitu Joe (gitar), Hillary (gitar), Fauzi (bass), Ainol (dram) dan Aweera (penyanyi)

Anggota Prime Domestic masih kekal adalah Joe dan Ainol.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 14 Ogos 2018 @ 2:44 PM