ELLY Mazlein ketika majlis merisik.
ELLY Mazlein ketika majlis merisik.
Syafil Syazwan Jefri


PENYANYI , pelakon dan pengacara Elly Mazlein, 39, meluahkan rasa teruja dan terharu apabila dirisik keluarga kekasihnya, Azlan hari ini.

Elly atau nama sebenarnya Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi berkata, ini kali pertama dia dapat merasai pengalaman dirisik.

“Dalam perkahwinan terdahulu tiada adat merisik. Apabila bakal ibu mentua datang bawa rombongan untuk merisik, saya rasa sangat dihargai dan dimanjakan.

“Ini lebih kepada adat sebenarnya dan bukan wajib pun. Namun, tak salah kalau kita nak adakan sedikit majlis untuk meraikannya,” katanya kepada Harian Metro.

Elly yang mesra disapa sebagai Kak Lina Pom Pom bagaimanapun memaklumkan majlis merisik itu diadakan secara tertutup yang hanya dihadiri keluarga kedua belah pihak.

“Merisik impian semua wanita dan untuk majlis ini, kami adakan secara tertutup hanya untuk keluarga serta kenalan terdekat.

“Merisik juga adalah proses untuk kedua belah keluarga saling mengenali. Terima kasih kepada bakal suami dan keluarga kerana menerima saya seadanya,” katanya.

Katanya lagi, dia akan menjemput rakan-rakan media untuk hadir di empat majlis seterusnya.

“Insya-Allah, majlis pertunangan, malam berinai berkonsepkan Cik Siti Wan Kembang, acara akad nikah dan resepsi, saya akan jemput rakan-rakan media yang banyak membantu saya selama ini.

“Insya-Allah, kita akan berjumpa di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) nanti,” katanya.

Di Instagram, Elly berkongsi beberapa foto persiapan untuk majlis merisik itu dan menggunakan hashtag #MajlisMerisik dan #MerisikCintaAzlanElly

Penyanyi lagu Bungaku Bakawali itu mengenali kekasihnya yang hanya diperkenalkan dengan nama Azlan sejak Ogos tahun lalu dan sehingga kini, belum berkongsi foto wajah kekasihnya itu secara terbuka.

Sebelum ini, Elly pernah berkahwin dengan pengarah Azmi Hatta dan dikurniakan cahaya mata, Putri Sara Sefhia Azmi sebelum bergelar ibu tunggal selama tiga tahun.

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 19 Oktober 2019 @ 3:10 PM