A Aida
A Aida
Sudirman Mohd Tahir


PENULIS lirik lagu Kisah Cinta Kita, Datuk A Aida tetap menaruh harapan tinggi lagu nyanyian Hafiz Suip itu layak ke peringkat akhir Anugerah Juara Lagu ke-34 (AJL34).

A Aida berkata, walaupun lagu ciptaan Ikhwan Fatanna dan Ayden Ali itu tidak terpilih lagu terbaik pada minggu kedua Separuh Akhir Muzik Muzik 34 (SFMM34) semalam, dia yakin dengan kelebihan yang pada lagu itu.

“Harapan saya tentu saja mahukan lagu ini ke AJL34 dan kalau ada rezeki menang. Apatah lagi ia juga berjaya mencuri perhatian peminat muzik tempatan.

“Bagi saya, melodi dan lirik lagu ini menyatu. Kalau imbas kembali, saya menulis lirik lagu ini ketika bercuti di Switzerland tahun lalu. Lirik ini ‘jiwang’ dan kena dengan jiwa remaja dan pasangan bercinta.

“Malah, ketika itu saya dapat rasakan lagu ini akan pergi jauh. Alhamdulillah, ditambah pula dengan nyanyian Hafiz yang lemak merdu, lagu ini diterima baik,” katanya kepada Harian Metro.

A Aida juga berterima kasih kepada semua pihak yang terbabit dalam lagu ini termasuk TV3 yang memilih lagu itu menjadi lagu tema drama Dia Menantu Rahsia.

“Insya Allah, saya yakin lagu ini ada rezekinya. Setiap yang bertanding pasti inginkan kejayaan.

“Hafiz pun sudah buat yang terbaik dan dia memang seorang penyanyi yang bagus. Cuma, sedih sebab tidak dapat menyaksikan persembahannya secara langsung semalam,” katanya.

Pada minggu kedua SFMM34, lagu Sumpah nyanyian Naim Daniel dipilih menjadi lagu terbaik.

Selain lagu Kisah Cinta Kita dan Sumpah, sembilan lagu lain adalah Teguh Setia (Muna Shahira), Pujaan Hati (Adira), Rampas (Akim & The Majistret), Pedih (Sara Suhairi), Anta Permana (Bob Yusof), Ragaman (Fairuz Misran), Lembah Kesepian (Haqiem Rusli), Ku Bersuara (Ernie Zakri) dan Bekas Kekasih (Tomok).

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 23 November 2019 @ 11:12 AM