PUTERI balqis menarik diri pada saat akhir.
PUTERI balqis menarik diri pada saat akhir.
Sudirman Mohd Tahir


PELAKON kanak-kanak, Puteri Balqis Azizi, 13, menarik diri pada saat akhir daripada terbabit dalam telefilem berjudul Tiada Galang Ganti terbitan syarikat produksi, A Aida Production Sdn Bhd.

Perkara itu dimaklumkan ibunya, Norashikin Mohd Aziz kepada Pengurus Produksi syarikat itu pagi hari ini.

Penerbit, Datuk A Aida berkata, dia terkejut dengan keputusan itu kerana pihaknya akan memulakan penggambaran esok.

“Ikut jadual esok mereka akan menjalani penggambaran telefilem ini. Tak sangka pula dia tarik diri saat akhir,” katanya.

Aida berkata, apabila Penolong Pengarah menghubungi kembali bagi mengetahui sebabnya, mesej itu tidak dibalas.

“Saya pun tidak tahu masalah sebenar mereka. Namun, inilah cabaran yang diterima syarikat produksi apabila ada pelakon tarik diri di saat-saat akhir dan kita terpaksa mencari pengganti pula,” katanya.

Aida berkata, dia tidak akan berdendam atau marah dengan tindakan ibu Puteri Balqis kerana tawaran diberikan atas dasar ingin membantu.

“Saya okay dan tak jadi isu besar pun. Apa yang pasti, saya sudah cuba bantu mana yang terbaik. Apabila dia sendiri tarik diri pada saat akhir, pasti ada sesuatu yang tidak kena. Saya tidak mahu masuk campur,” katanya.

Semalam, Harian Metro melaporkan Puteri Balqis bakal terbabit dalam telefilem Tiada Galang Ganti terbitan Aida untuk tayangan slot Cerekarama di TV3.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 15 January 2020 @ 1:20 PM