PERMOHANAN maaf Azwan di Youtube. FOTO YouTube DivaAATersohor
PERMOHANAN maaf Azwan di Youtube. FOTO YouTube DivaAATersohor
Sudirman Mohd Tahir


PENGACARA popular, Azwan Ali tampil membuat permohonan maaf secara terbuka terhadap pengurusan Hospital Putrajaya atas dakwaan menghina kakitangan hospital itu dalam mengendalikan wabak Covid-19.

Azwan menerusi rakaman video berdurasi 4 minit 16 saat yang dimuat naik di saluran YouTube DivaAATersohor itu semalam, berharap permohonan maaf itu diterima pihak terbabit.

"Saya nak ambil kesempatan untuk memohon maaf kepada semua pihak yang tersinggung dengan mulut 'hangsuang' dan mulut 'tersial' saya. Truly Diva AA nak buat macam mana kan, dah memang begitu kaedahnya.

"Terkini, mohon maaf terbuka kepada Hospital Putrajaya khasnya doktor, pengurusannya kerana kandungan 'Perutusan Khas Diva AA Part 3' menjadi begitu panas dan mencetuskan kontroversi sehingga ada pihak yang tertekan, diganggu emosi sebagainya. Saya mohon maaf.

"Tentu saja, saya kutip setiap hikmah yang berlaku di sebalik kejadian yang tidak dijangka ini. Sekali lagi, mohon maaf kepada pengurusan Hospital Putrajaya. Buang yang keruh ambil yang jernih," katanya.

Menerusi video yang dirakam di hadapan pusat beli-belag terkenal di Bandar Sunway itu, Azwan berniat untuk memberi sumbangan berupa rendang masakannya.

"Dekat nak bulan puasa dan raya ini, insya Allah, kalau ada rezeki saya akan masakkan rendang Diva AA dan disedekahkan kepada pengurusan yang tersinggung dengan kata-kata saya.

"Saya percaya pihak pengurusan Hospital Putrajaya akan bersikap terbuka dan menerima permohonan maaf daripada saya. Kita kadang-kadang tak jaga mulut dan bahasa. Mungkin ramai suka mulut celupar saya yang maki hamun sana sini, tapi ada juga pihak yang akan tersinggung. Jadi kena hormat.

"Kalau betul bersalah, kena reda dan minta maaf. Tak jadi masalah. Hidup bukannya lama. Kita atas dunia ini jangan bagi orang dendam kepada kita. Itulah pendirian saya semoga permohonan maaf terbuka ini diterima oleh pihak pengurusan Hospital Putrajaya," katanya.

Terdahulu, pada Selasa lalu, Hospital Putrajaya membuat laporan polis berhubung penularan dua video yang menjejaskan imej hospital itu dan kredibiliti kakitangan serta pegawai perubatan dalam mengendalikan Covid-19.

Dalam kenyataan itu, Pengarah Hospital Putrajaya Datuk Dr Nora’i Mohd Said berkata, video pertama dipercayai milik seorang selebriti yang mempunyai impak tontonan tinggi.

Video kedua pula adalah dari saluran YouTube, milik seorang lagi selebriti yang memperkatakan dan menyokong isu dibicarakan oleh pemilik selebriti pertama.

Difahamkan video pertama milik penyanyi, Dayangku Intan dan kedua daripada Azwan Ali.

Bagaimanapun, usaha Harian Metro menghubungi Dayangku Intan bagi mendapatkan reaksinya tidak berjaya kerana dia tidak menjawab panggilan telefon.

  • Lagi berita berkaitan Covid-19
  • Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 26 Mac 2020 @ 2:38 PM