RONALDO ledak tujuh gol dalam tujuh aksi bulan lalu. FOTO AFP
RONALDO ledak tujuh gol dalam tujuh aksi bulan lalu. FOTO AFP
Agensi

London: Juventus menobatkan Cristiano Ronaldo sebagai Pemain Terbaik (MVP) Disember 2020 selepas sekali lagi cemerlang membantu kelab dalam aksi Serie A dan saingan Eropah.

Bintang Portugal itu meneruskan kehebatan musim ini dengan meledak tujuh gol dalam hanya tujuh penampilan di semua kejohanan bulan lalu dan paling menarik apabila dua jaringannya membantu kemenangan gemilang menewaskan Barcelona 3-0 dalam aksi Liga Juara-Juara di Camp Nou.

"Sukar ditulis sesuatu mengenai Cristiano Ronaldo yang belum diperkatakan atau ditulis di mana-mana," menurut kenyataan kelab.

"Cukuplah mengatakan, prestasinya sukar ditandingi, 32 jaringan menerusi 32 penampilan dalam semua kejohanan. Sebagai tambahan, dia turut merekod jaringan kesembilan dalam dalam 10 aksi final terakhir bersama kami. Selain itu, CR7 meledak 20 gol dalam 31 aksi final (termasuk di tempat sendiri dan lawan).

"Yang terkini pada Rabu lalu, dia menjaringkan gol penting ketika menentang Napoli untuk membawa trofi Piala Super ke Turin.

"Oleh itu, tidak mengejutkan selepas sumbangan hebatnya itu bulan lalu, penyokong memilihnya menerusi Juventus.com sebagai pemenang MVP Disember.''

Ronaldo dijangka menerima trofi MVP sebelum perlawanan Juventus menentang Bologna dalam aksi Serie A malam ini.

Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 24 January 2021 @ 11:03 AM