Selasa, 28 November 2017.

KANAK-kanak berusia 12 tahun dan remaja 16 tahun yang terbabit dalam kes kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Datuk Keramat dilepas dan dibebaskan oleh Mahkamah Majistret Kanak-Kanak hari ini daripada pertuduhan memasukkan dadah dalam badan, September lalu.

Sabtu, 18 November 2017.

Kuala Lumpur: “Setiap malam jam 1 hingga 3 pagi anak saya akan mengigau dan seolah-olah mahu lari daripada katilnya akibat masih trauma. Dia kini dalam rawatan dengan pakar psikiatri akibat trauma keterlaluan kerana tragedi kebakaran itu,” kata Datin Nor Faizah Arifshah, 43, ibu kepada Muhammad Shahir Sharifuddin, 11, yang cedera dalam kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah.

Jumaat, 6 Oktober 2017.

Putrajaya: Insiden kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Datuk Keramat, Kuala Lumpur memberi tamparan amat hebat kepada Nik Mohd Imran Nik Azalan, 11, kerana kehilangan seorang abang yang juga sahabat baiknya.

Jumaat, 6 Oktober 2017.

Putrajaya: Tragedi kebakaran di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah Datuk Keramat, Kuala Lumpur yang mengorbankan 23 nyawa, 14 September lalu memberi kesan mendalam kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sekeluarga memandangkan hubungan antara mereka sudah terjalin sejak beberapa tahun lalu.

Jumaat, 6 Oktober 2017.

Putrajaya: Program pemeriksaan pendawaian elektrik secara percuma anjuran GiatMARA membabitkan pusat tahfiz di seluruh negara hanya akan dilaksanakan selepas Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) melengkapkan laporan pemeriksaan keselamatan terhadap institusi itu yang dijangka selesai sebelum akhir bulan ini.