Pendakwaan tarik balik kes berkaitan dadah

Nor Azura Abdul Jalil Selasa, 28 November 2017.

KANAK-kanak berusia 12 tahun dan remaja 16 tahun yang terbabit dalam kes kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Datuk Keramat dilepas dan dibebaskan oleh Mahkamah Majistret Kanak-Kanak hari ini daripada pertuduhan memasukkan dadah dalam badan, September lalu.

Terganggu setiap malam

Suraya Roslan Sabtu, 18 November 2017.

Kuala Lumpur: “Setiap malam jam 1 hingga 3 pagi anak saya akan mengigau dan seolah-olah mahu lari daripada katilnya akibat masih trauma. Dia kini dalam rawatan dengan pakar psikiatri akibat trauma keterlaluan kerana tragedi kebakaran itu,” kata Datin Nor Faizah Arifshah, 43, ibu kepada Muhammad Shahir Sharifuddin, 11, yang cedera dalam kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah.

'Kenapa hantar abang, ibu salah"

Hayati Ibrahim Jumaat, 6 Oktober 2017.

Putrajaya: Insiden kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Datuk Keramat, Kuala Lumpur memberi tamparan amat hebat kepada Nik Mohd Imran Nik Azalan, 11, kerana kehilangan seorang abang yang juga sahabat baiknya.

Dekat di hati

Hayati Ibrahim Jumaat, 6 Oktober 2017.

Putrajaya: Tragedi kebakaran di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah Datuk Keramat, Kuala Lumpur yang mengorbankan 23 nyawa, 14 September lalu memberi kesan mendalam kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sekeluarga memandangkan hubungan antara mereka sudah terjalin sejak beberapa tahun lalu.

'Tunggu hingga siasatan lengkap'

Siti A’isyah Sukaimi Jumaat, 6 Oktober 2017.

Putrajaya: Program pemeriksaan pendawaian elektrik secara percuma anjuran GiatMARA membabitkan pusat tahfiz di seluruh negara hanya akan dilaksanakan selepas Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) melengkapkan laporan pemeriksaan keselamatan terhadap institusi itu yang dijangka selesai sebelum akhir bulan ini.

Lukisan mural kenang tragedi Ittifaqiyah

HM Digital Khamis, 5 Oktober 2017.

Kuantan: Walaupun usaha dilakukan sekumpulan pelajar dari Politeknik Muadzam Shah, Rompin, menzahirkan kreativiti mereka dalam lukisan mural dianggap kecil ia cukup menyentuh hati masyarakat untuk mengenang tragedi 23 mangsa Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Datuk Keramat, Kuala Lumpur.

'Sedih dituduh cuba gelap wang'

Mohd Azam Shah Yaacob Rabu, 4 Oktober 2017.

Kuala Lumpur: “Saya sedih apabila dituduh cuba menggelapkan wang sumbangan diterima daripada orang ramai, padahal saya sudah melantik juruaudit bertauliah bagi mengemaskini wang diterima,” ujar Pengetua Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah Mohd Zahid Mahmood.

MVNA tawar khidmat kaunseling

Idris Musa Ahad, 1 Oktober 2017.

PERSATUAN Jururawat Sukarelawan Malaysia (MVNA) bersedia memberikan rawatan serta nasihat dan kaunseling kepada pelajar dan ibu bapa yang mengalami trauma akibat tragedi kebakaran di pusat tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah.

Beransur pulih, ceria

Rabi 'Atul 'Adawiyah Ismail Sabtu, 30 September 2017.

TIGA mangsa kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah yang masih dirawat di Hospital Kuala Lumpur (HKL) menunjukkan perkembangan positif apabila mula berkomunikasi dengan keluarga masing-masing serta kelihatan ceria.

Lantik peguam pemerhati

Rabi 'Atul 'Adawiyah Ismail Sabtu, 30 September 2017.

Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah melantik peguam pemerhati sepanjang perbicaraan kes membakar pusat tahfiz itu.