Shahir ketika diserbu wartawan selepas final AF Megastar malam semalam.
Shahir ketika diserbu wartawan selepas final AF Megastar malam semalam.
Syafil Syazwan Jefri


PENYANYI, Shahir Zawawi mengakui akan meneruskan perancangannya untuk melamar pelakon dan penyanyi, Erra Fazira, walaupun selepas dihambat pelbagai kontroversi sejak beberapa hari lalu.

Shahir yang dikaitkan dengan wanita bernama Mona itu berkata, Erra juga memahami apa yang berlaku.

"Saya ada bercakap dengan dia (Erra). Dia sendiri pun hidup sebagai anak seni dan faham kehidupan sebagai selebriti," katanya.

Ditanya sama ada dia akan memilih Erra ataupun Mona sebagai teman hidup, ini jawapan Shahir.

"Kenapa tanya soalan itu? Apa yang berlaku antara satu pihak (Mona), tiada kena mengena dengan hidup saya dan perkara satu lagi (Erra), Insya-Allah kita akan teruskan.

"Sejujurnya, saya masih orang yang sama dan masih dengan orang yang sama. Mengenai lamaran, apa yang kita rancang, Insya-Allah kita akan laksanakan," katanya.

Shahir ketika ditemui berkata, tindakannya beberapa hari lalu memuat naik kenyataan ingin menarik diri itu adalah untuk menunjukkan bahawa dia tidak mengejar duniawi.

"Kenyataan yang saya muat naik di Instagram beberapa hari lalu bertujuan untuk memberitahu semua orang bahawa saya tidak mengejar dunia. Jadi, tidak menjadi masalah sama ada saya dapat ke peringkat akhir atau tidak.

"Saya lebih reda menjadi orang biasa daripada perlu berdepan kata-kata orang, yang menganggap saya berubah selepas menyertai AF Megastar," katanya kepada Harian Metro.

Ditanya mengenai kontroversi yang muncul daripada wanita bernama Mona yang menggasak penyanyi berusia 29 tahun ini, Shahir menganggap itu adalah asam garam sebagai anak seni.

"Apa yang berlaku bukanlah kali pertama. Saya pun tak pasti mengapa isu itu timbul. Biarlah orang ramai yang menilai dan saya anggap itu semua asam garam dalam dunia seni.

"Sedangkan Rasulullah SAW pun pernah dicerca dan diaibkan, inikan pula saya yang hanya manusia biasa," katanya.

Jumaat lalu, Shahir memuat naik kenyataan di Instagram, menyatakan hasrat untuk menarik diri daripada AF Megastar selepas menganggap dirinya disabotaj oleh wanita bernama Mona.

Wanita itu juga mengeluarkan beberapa bukti, kononnya dia dan Shahir menjalinkan hubungan lebih daripada sekadar kawan biasa.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 23 Oktober 2017 @ 4:04 AM