Diana bertudung sejak 2011
Diana bertudung sejak 2011
Najiy Jefri


PELAKON Diana Amir, 31, memohon stesen televisyen tempatan tidak menyiarkan semula filem-filem lakonannya sewaktu belum bertudung.

Mula bertudung sejak 2011 selepas bermimpi hari kiamat, Diana atau Nurdiyana Amir Hashim akui malu melihat semula dirinya ketika itu dan cuba melupakannya.

Katanya, dia pernah menyuarakan perkara ini kepada produksi yang menerbitkan filem-filemnya pada awal penghijrahan tetapi dimaklumkan mereka tiada kuasa itu.

“Saya sedar tiada hak untuk menyekat mana-mana pihak tetapi jika boleh dielakkan, saya amat berterima kasih dan menghargainya.

"Saya juga faham pihak produksi dan televisyen mempunyai hak untuk mengulang siar setiap filem tetapi saya mohon untuk menyemak semula latar belakang seseorang selebriti yang sudah berhijrah.

“Lagipun banyak lagi filem lain yang boleh disiarkan untuk penonton," katanya.

Pelakon filem Aku Masih Dara itu berkata, sebagai wanita dia akui apa yang dilakukan sebelum ini salah dan dia sudah bertaubat.

“Jika terbaca komen mengenai lakonan lama, saya sebolehnya akan memadam atau cuba memberi penjelasan sebaiknya.

"Ada peminat terkejut melihat penampilan saya dulu terutama peminat baharu, tapi apakan daya saya tidak boleh berbuat apa-apa. Kalau boleh saya tidak mahu ia menjadi viral atau menjadi bualan.

“Kalau orang luar pun terkejut, inikan pula anak-anak saya nanti. Tapi saya sedar pada zaman internet ini, perkara sebegini sukar dikawal.

“Sebagai manusia, kita tahu kalau sudah bertaubat Allah Maha Pengasih, Penyayang dan Pengampun. Kita buat sehabis baik, selebihnya biar Allah yang uruskan," katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 28 November 2017 @ 3:29 PM