Tauke Jambu berkahwin dengan Nadia pada 9 Disember tahun lalu. FOTO Arkib NSTP.
Tauke Jambu berkahwin dengan Nadia pada 9 Disember tahun lalu. FOTO Arkib NSTP.
Amirul Haswendy Ashari.


PELAWAK Tauke Jambu, 41, terkilan kerana anak-anak hasil perkahwinan terdahulu tidak dapat hadir ke majlis perkahwinannya yang berlangsung 9 Disember tahun lalu.

Tauke atau Zamratul Amri Zakaria yang memiliki enam anak berusia antara lapan hingga 16 tahun hasil perkahwinan sebelum ini, akui ada menjemput mereka hadir di majlis perkahwinannya dengan model sambilan Nadia Mohd Affendi, 28.

Bagaimanapun katanya, bekas isteri memberi alasan pergi bercuti bersama anak-anak kerana musim cuti sekolah.

“Walaupun saya sering bertemu mereka setiap kali pulang ke kampung di Johor Bahru, tapi perasaan berkongsi hari bersejarah dengan anak-anak sendiri adalah berbeza.

“Apatah lagi pada hari itu ibu bapa juga tiada kerana sudah meninggal dunia,” katanya kepada Harian Metro.

Pun begitu, Tauke yang ditemui di set penggambaran sitkom terbaru Mamu Mami Gosip berkata, disebalik kesedihan pada hari bahagianya itu, dia bersyukur kerana segala urusan berjalan lancar.

Dia turut meminta maaf kepada tetamu yang hadir kerana difahamkan ada yang tidak mendapat tempat duduk kerana kehadiran tetamu melebihi 1,000 jemputan yang diperuntukkan.

Majlis bertemakan kisah dongeng berlangsung dengan meriahnya. Ini perkahwinan keempat Tauke selepas lima tahun menduda manakala kali pertama buat Nadia. Mereka bertunang 5 Disember 2015.

Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 7 January 2018 @ 5:05 PM