Kalbana Perimbanayagam dan Nor Azizah Mokhtar

LEBIH 15 buah kenderaan dan sebuah trak polis dilihat masuk ke perkarangan rumah bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak di Taman Duta di sini, sebentar tadi.

Dalam pada itu, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman Datuk Amar Singh mengesahkan pihaknya melakukan pencarian dokumen di beberapa lokasi kediaman bekas perdana menteri itu.

Enam buah kenderaan utiliti sukan (SUV) dan selebihnya kenderaan Proton Preve bertulis Polis Diraja Malaysia (PDRM) dengan diiringi dua kereta peronda serta dua motosikal peronda polis masuk ke perkarangan kediaman Najib, kira-kira jam 10.15 malam.

Dipercayai semua kenderaan bersama pegawai dan anggota polis ke kediaman terbabit untuk mengambil bahan bukti serta dokumen berkaitan siasatan polis ke atas Najib.

Namun dipercayai polis akan mengambil sedikit masa untuk mengumpul bahan bukti dan dokumen di kediaman berkenaan.

Serbuan itu diketuai JSJK Bukit Aman, bagaimanapun buat masa ini NSTP belum mendapat sebarang pengesahan daripada PDRM berhubung serbuan itu.

Trak polis terbabit dilihat membawa kotak-kotak yang dipercayai akan digunakan untuk mengisi dokumen dan bahan bukti yang akan dirampas dalam serbuan itu.

Terdahulu, Najib menunaikan solat terawih di Masjid Kampung Baru dan pulang ke kediamannya kira-kira jam 9.50 malam sebelum 'dikunjungi' rombongan pasukan polis itu, kira-kira 25 minit kemudian.

Dalam Twitternya, beliau mengucapkan syukur kepada Allah kerana dapat menunaikan solat sunat terbabit Beliau yang kelihatan mengenakan baju Melayu berwarna merah saga dipadankan seluar hitam turut mendoakan rakyat negara ini sentiasa diberkati Allah SWT.

"Hadis Riwayat Bukhari, "Sesiapa yang menghidupkan malam Ramadan dengan penuh keimanan dan mengharapkan ganjaran dari Allah, diampunkan dosa-dosanya yang lalu." Alhamdulillah malam ini dapat solat sunat terawih di Masjid Kg Baru. Semoga kita semua sentiasa diberkati Allah SWT," katanya dalam Twitter berkenaan.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 16 Mei 2018 @ 11:03 PM
PETALING JAYA 16 MEI 2018. Orang ramai menunaikan solat Terawih di Himpunan Merdeka Rakyat menyambut pembebasan Datuk Seri Anwar Ibrahim di Padang Timur MBPJ. NSTP/MOHD KHAIRUL HELMY MOHD DIN