GAMBAR Sajat ketika mengerjakan umrah.
GAMBAR Sajat ketika mengerjakan umrah.
Muhaamad Hafis Nawawi


AHLI perniagaan kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Nur Sajat hari ini, tampil memohon maaf kepada rakyat Malaysia berhubung penampilannya seperti wanita ketika di tanah suci Makkah.

Permohonan maaf itu dibuat olehnya ketika sedang makan bersama sahabatnya yang juga jutawan produk kesihatan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri yang disiarkan secara langsung di Facebook Aliff Syukri Terlajak Laris hari ini.

Sajat yang memakai tudung hitam berkata, dia dulu memang kurang pengetahuan agama dan sebab itu dia pergi ke sana (Makkah) untuk mendalami ilmu agama.

“Saya minta maaf kepada semua jabatan agama, mufti, ustaz, PU (Pencetus Ummah) atau sesiapa sahaja alim ulama... saya minta maaf sangat-sangat. Saya tidak ada tujuan apa-apa cuma nak berjumpa dengan Allah SWT.

“Apa-apapun saya berdoa dipermudahkan... saya juga minta maaf bagi pihak mak ayah saya, bagi pihak anak saya, pihak rakan-rakan saya, saya minta maaf sangat-sangat, tidak ada niat pun nak... (penampilan wanita di Tanah Suci Makkah),” katanya sambil menangis.

Menurutnya, dia mahu belajar mendekatkan diri dengan Allah SWT dan Islam kerana sudah banyak mencari harta duniawi serta inginkan akhirat pula.
“Salahkah saya dekatkan diri dengan Allah, kadang-kadang saya terfikir diri saya ini apa yang mereka hendak menghukum saya sampai macam ini.

“Kalau dulu saya jauhkan diri saya dengan agama. Adakah mereka nak saya buang balik agama? Sedih saya....kenapa orang macam saya tak layak pergi ke rumah Allah?” katanya.

Berita berkaitan

Tak selesa berpakaian lelaki

Sajat kongsi video menangis cium Kaabah

Guna saluran undang-undang bersih nama

Dia Muhammad Sajjad

Sajat dah agak akan kena kecam

Tolong hentikan isu ini - Awal Ashaari

Nampak Sajat berpakaian wanita semalam

Menteri beri 'warning' kes Sajat

'Transgender wajib tunai umrah ikut jantina asal'

Umrah Sajat sah kalau cukup syarat [METROTV]

'Kita nasihatkan Sajat sahajalah'

PAPUH harap Visa Pelancongan tidak ditarik

Pejabat Mufti rujuk jantina Sajat di JPN

Sajat mengaku lelaki daftar umrah - Agensi

Sajat tidak beri kerjasama kepada JAKIM

Nur Sajat dah dibawa keluar dari Makkah?

Mujahid 'naik angin' dengan Sajat

Isu Sajat banyak hikmah - PU Amin

Sajat dilanda 'kerinduan'

Agensi pelancongan lapor konsulat

Sajat syukur dapat buat umrah

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 8 Februari 2020 @ 9:26 PM