mutakhir

Mayat bayi perempuan ditemukan dalam tong sampah

Oleh Zuhainy Zulkiffli

Georgetown: Mayat bayi perempuan cukup sifat dan masih bertali pusat ditemukan dalam tong sampah di Flat Blok 4E Farlim, Ayer Itam, di sini, hari ini.

Mayat bayi itu ditemukan sekumpulan pekerja pembersihan ketika mengangkat tong sampah untuk dimasukkan ke dalam lori sampah.

Pemandu lori sampah yang enggan nama disiarkan berkata, mereka menyedari mayat bayi itu ketika mengangkat tong sampah ketiga di blok berkenaan kira-kira jam 10 pagi.

Katanya, mayat bayi cukup sifat itu berada dalam keadaan tidak berpakaian ketika ditemukan dan dipercayai berada di bahagian bawah tong sampah.

"Mayat itu mungkin berada di bahagian bawah tong sampah kerana ditemukan sebaik tong diterbalikkan.

"Mayat itu sudah kembung, dipenuhi lalat serta sampah. Sampah di sini kami pungut setiap hari dan kali terakhir pada jam 11 pagi semalam," katanya di sini, hari ini.

Susulan penemuan mayat bayi itu, pemandu lori berkenaan menghubungi polis bagi memaklumkan kejadian.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Soffian Santong ketika dihubungi mengesahkan penemuan terbabit.

"Mayat dihantar ke Hospital Pulau Pinang (HPP) bagi proses bedah siasat dan siasatan berhubung kejadian masih dijalankan," katanya.

Disiarkan pada: September 28, 2023 @ 3:33pm
d