Khamis, 4 Jun 2020.

Los Angeles: Perintah berkurung masih dikenakan di Los Angeles County pada Rabu, hari keempat berturut-turut, apabila protes atas kematian George Floyd terus...

Khamis, 4 Jun 2020.

Minneapolis: Empat pegawai polis didakwa di mahkamah, pada Rabu berhubung kematian lelaki Afrika-Amerika, George Floyd.

Khamis, 4 Jun 2020.

WASHINGTON: Ribuan penunjuk perasaan mengabaikan perintah berkurung di puluhan bandar utama di Amerika Syarikat (AS) apabila keluar mengadakan rusuhan di jalanan.

Khamis, 4 Jun 2020.

NEW DELHI: Akibat perselisihan faham dalam rumah tangga, seorang lelaki di India tergamak memukul kepala isterinya dengan kayu sebelum menanam wanita itu ‘hidup-hidup...

Khamis, 4 Jun 2020.

SINGAPURA: Seorang lelaki di Singapura menjadikan anak tirinya alat pemuas nafsu selama enam tahun kononnya sebagai hukuman akibat gagal memahami pelajaran.

Rabu, 3 Jun 2020.

JAKARTA: Mahkamah Pentadbiran Negeri Jakarta (PTUN) memutuskan Presiden Indonesia, Joko Widodo atau Jokowi dan Menteri Komunikasi dan Informasi melanggar asas...

Rabu, 3 Jun 2020.

Palembang: Akibat kemiskinan, seorang lelaki di Indonesia sanggup meragut demi memenuhi permintaan anaknya yang mahukan telefon pintar untuk belajar dalam talian.

Rabu, 3 Jun 2020.

Washington: Ribuan penunjuk perasaan mengabaikan perintah berkurung di puluhan bandar utama di Amerika Syarikat (AS) apabila keluar mengadakan rusuhan di jalanan.

Rabu, 3 Jun 2020.

Berlin: Satu kluster Covid-19 dikesan berpunca dari sebuah bar shisha di Gottingen, Jerman.

Rabu, 3 Jun 2020.

Mumbai: Sekurang-kurangnya 100,000 orang, termasuk pesakit Covid-19 dipindahkan ke lokasi lebih selamat bagi menghadapi Taufan Nisarga yang dijangka membadai pantai...

Rabu, 3 Jun 2020.

Rom: Itali kembali menerima kedatangan pelancong mulai Rabu, selepas tiga bulan dikenakan perintah ‘lockdown’ akibat penularan Covid-19.

Rabu, 3 Jun 2020.

MAKASSAR: Penduduk Desa Belo di Soppeng gempar selepas menemui keranda hanyut di Sungai Belo, kelmarin.

Rabu, 3 Jun 2020.

PONTIANAK: Demi menikahi lelaki idaman, seorang gadis berusia 18 tahun tergamak membuang bayi yang baru dilahirkannya ke dalam parit.

Rabu, 3 Jun 2020.

MIAMI: Suami isteri di Florida terkejut selepas menerima kehadiran ‘tetamu’ tidak diundang iaitu dua buaya di hadapan pintu rumah mereka.

Rabu, 3 Jun 2020.

TOKYO: Ia adalah situasi yang biasa dilihat di seluruh dunia apabila pejalan kaki ‘melekat’ pada telefon pintar masing-masing ketika berjalan menyebabkan perlanggaran...

Selasa, 2 Jun 2020.

Dhaka: Lelaki berusia 71 tahun menjadi mangsa pertama korban Covid-19 di kem pelarian etnik Rohingya di sini.

Selasa, 2 Jun 2020.

Jakarta: Indonesia, negara berpenduduk Islam terbesar di dunia, memutuskan untuk tidak menghantar jemaah haji bagi tahun 1441H.

Selasa, 2 Jun 2020.

Singapura: Pelajar kembali ke sekolah yang dibuka hari ini, selepas pihak berkuasa melonggarkan kawalan pergerakan akibat Covid-19, di negara itu.

Selasa, 2 Jun 2020.

Washington: Sebahagian kakitangan Facebook enggan bekerja selepas laman sosial itu dikatakan tidak ‘menapis’ kenyataan Presiden Donald Trump berhubung kematian George...

Selasa, 2 Jun 2020.

YEREVAN: Perdana Menteri Armenia Nikol Pashinyan dan keluarganya disahkan positif Covid-19.