Khamis, 10 Oktober 2019.

PEGUAM Negara Tan Sri Tommy Thomas sudah menyerahkan afidavit balasan dalam permohonannya untuk menggantung prosiding perbicaraan komital (menghina mahkamah) yang difailkan bapa Muhammad Adib Mohd Kassim berhubung inkuiri kematian anaknya.

Rabu, 9 Oktober 2019.

DUA saksi pakar akan dipanggil dalam masa terdekat bagi membantu siasatan polis berhubung kematian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim.

Isnin, 7 Oktober 2019.

PEGUAM Negara Tan Sri Tommy Thomas masih belum membuat keputusan sama ada akan memberikan keterangan dalam kandang saksi ataupun melalui afidavit dalam perbicaraan komital (menghina mahkamah) dihadapinya berhubung inkues Muhammad Adib Mohd Kassim.

Rabu, 2 Oktober 2019.

DUA belas individu yang pernah disiasat susulan kematian anggota bomba Muhammad Adib Mohd Kassim akan ditahan semula jika keterangan baharu menyokong pembabitan mereka.

Isnin, 30 September 2019.

JABATAN Peguam Negara memberi jaminan siasatan kematian anggota bomba Muhammad Adib Mohd Kassim akan dilaksana secara berhati-hati dan profesional.

Isnin, 30 September 2019.

ORANG ramai yang mempunyai maklumat berhubung rusuhan yang menyebabkan kematian anggota bomba Muhammad Adib Mohd Kassim perlu tampil bagi membantu polis mendapatkan petunjuk baharu.

Ahad, 29 September 2019.

POLIS Diraja Malaysia (PDRM) masih meneruskan siasatan berhubung kematian Muhammad Adib Mohd Kassim susulan keputusan inkues mendapati anggota bomba itu meninggal dunia disebabkan perbuatan jenayah.

Sabtu, 28 September 2019.

KEMATIAN anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim harus mendapat pembelaan sewajarnya, kata Menteri Kewangan, Lim Guan Eng.

Jumaat, 27 September 2019.

POLIS Diraja Malaysia (PDRM) akan memastikan penjenayah yang terbabit dalam kes kematian anggota bomba Allahyarham Muhammad Adib Mohd Kassim dihadapkan ke muka pengadilan.

Jumaat, 27 September 2019.

“PAHIT rasanya apabila saya dipulaukan oleh rakan-rakan sendiri serta menerima pelbagai tohmahan sejak memberikan keterangan berhubung apa yang menimpa Muhammad Adib dalam insiden rusuhan itu.