Ahad, 17 Januari 2021.

Kuala Lumpur: Pelakon Shima Anuar, 29, memanjatkan doa dan rasa kesyukuran tak terhingga apabila disahkan negatif virus Covid-19 semalam, selepas seminggu menjalankan kuarantin akibat positif virus berkenaan, baru-baru ini.

Ahad, 17 Januari 2021.

Seremban: Kluster tempat kerja atau Kluster Permata menjadi antara penyumbang tertinggi kepada peningkatan kes Covid-19 di negeri ini, setakat semalam.

Ahad, 17 Januari 2021.

Butterworth: Pasar Awam Apollo di Raja Uda, di sini diarah tutup selama tujuh hari untuk memberikan masa kepada pihak penganjur mengatur semula sistem keluar masuk orang awam supaya mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

Ahad, 17 Januari 2021.

Kuala Lumpur: “Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tidak boleh menjadi penyelesaian kekal untuk pandemik Covid-19 yang mungkin berlarutan bertahun-tahun,” kata pakar dasar kesihatan awam, Dr Khor Swee Kheng.

Ahad, 17 Januari 2021.

Malaysia akan terima vaksin Covid-19 penghujung Februari ini dan ia membabitkan tiga fasa pengagihan.

Ahad, 17 Januari 2021.

Kuala Lumpur: “Saya bukan muda, umur sudah 67 tahun, tetapi ini adalah pengorbanan saya untuk anak cucu, insya-Allah semuanya baik-baik saja,” kata Leftenan Kolonel (Kehormat) Che Hassan Che Johan.

Ahad, 17 Januari 2021.

Kuala Lumpur: Tiga pertimbangan Yang di-Pertuan Agong (YDPA) untuk Pengisytiharan Proklamasi Darurat berikutan berlaku ancaman ke atas keselamatan negara, kehidupan ekonomi dan ketenteraman awam.

Ahad, 17 Januari 2021.

Jakarta: Pasukan petugas khas Covid-19 di Yogjakarta menyeberangi sungai untuk membantu pengebumian seorang mangsa disyaki pesakit Covid-19.

Sabtu, 16 Januari 2021.

Kuala Lumpur: Pengisytiharan Proklamasi Darurat bukan bermotifkan politk sebaliknya dilaksana bagi pengurusan penularan Covid-19 yang semakin kritikal dalam negara, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang) Datuk Takiyuddin Hassan.

Sabtu, 16 Januari 2021.

Kuala Terengganu: Empat Exco dan seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) negeri ini terpaksa menjalani kuarantin sementara menunggu keputusan ujian saringan Covid-19.