Nur Saliawati Salberi


DUA penjenayah terbujur mati ditembak anggota polis di Jalan Angkasa Nuri, Durian Tunggal, Alor Gajah di sini, 12.45 tengah hari tadi.

Ketua Polis Daerah Alor Gajah Superintendan A Asmadi Abd Aziz berkata, Pasukan Petugas Khas Jenayah Terancang (STAFOC), Bukit Aman, yang melakukan rondaan jenayah terserempak sebuah kereta Mercedes Benz dalam keadaan mencurigakan.

Beliau berkata, ketika diminta untuk berhenti bagi pemeriksaan, pemandu kereta itu sebaliknya bertindak melepaskan tembakan ke arah polis.

"Susulan itu polis terpaksa membalas tembakan sebelum suspek masing-masing seorang lelaki tempatan dan Indonesia maut di lokasi kejadian. Kedua-dua mereka dipercayai merancang untuk melakukan samun di negeri ini.

"Semakan awal mendapati suspek adalah penjenayah berbahaya dan terbabit dalam lapan kes samun masing-masing empat di Selangor, dua di Johor dan Kuala Lumpur," katanya.

Beliau berkata, hasil pemeriksaan awal di lokasi kejadian turut menemui sepucuk pistol, tiga peluru hidup dan satu kelongsong peluru.

Kumpulan penjenayah dipercayai terbabit dengan kes merompak pelanggan bank yang baru mengeluarkan wang dari bank sebelum ini.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 15 January 2018 @ 4:37 PM