Derma orang ramai digunakan untuk membiayai kos pembedahan Ainul Mardhiah. FOTO Muhammad Zuhairi Zuber
Derma orang ramai digunakan untuk membiayai kos pembedahan Ainul Mardhiah. FOTO Muhammad Zuhairi Zuber
Mohd Hilmie Hussin


BAYI perempuan yang menghidap kanser mulut Germ Cell Tumor, kini dalam proses mendapatkan pasport antarabangsa, sebagai persediaan untuk ke London, bagi menjalani pembedahan di sana.

Ahmad Safiuddin Ahmad Razak, 24, bapa kepada bayi berusia enam bulan, Ainul Mardhiah, yang menderita penyakit itu, mengesahkan sepasukan tiga pegawai dari Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) Putrajaya, bertemu keluarganya, semalam.

Katanya, tiga pegawai JIM diketuai Penolong Pengarah Kanan Bahagian Keselamatan dan Pasport Putrajaya, Norwati Majudi, datang ke rumahnya semalam, untuk membuat pasport antarabangsa Ainul Mardhiah.

Katanya, pasport terbabit dijangka siap hari ini atau esok dan pegawai JIM sendiri akan menghantarnya ke rumah.

"Tarikh ke London belum ada, namun doktor Amalina (Dr Nur Amalina Che Bakri) meminta kami persiapkan segala keperluan untuk ke sana termasuk pasport dan lain-lain.

"Bagi kos rawatan, saya rasa sumbangan derma orang ramai banyak membantu dan dijangka mencukupi, walaupun kos sebenar rawatan di sana belum dipastikan," kata Ahmad Safiuddin, ketika dihubungi hari ini.

Ahmad Safiuddin yang amat berterima kasih kepada semua pihak termasuk JIM yang datang bertemunya, membantu urusan pasport anaknya berkata, doa orang ramai diperlukan bagi memudahkan urusan anaknya itu.

  • Lagi berita berkaitan Ainul Mardhiah
  • Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 14 Mei 2019 @ 11:15 AM