HUAWEI

SEJAK awal lagi, kualiti telefon pintar keluaran HUAWEI tidak pernah mengecewakan terutama pengguna di Malaysia maka tidak hairanlah apabila ia dijual melebihi 200 juta telefon pintar di seluruh dunia tahun lalu.

Syarikat telekomunikasi berpangkalan di China itu memperoleh peningkatan jualan di kalangan pengguna tempatan hingga mendapat pengiktirafan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad ketika Persidangan Ke-25, “The Future of Asia in Jepun’, baru-baru ini.

Mengapa rakyat Malaysia tetap memilih HUAWEI walaupun timbul pelbagai spekulasi mengenai syarikat telefon terbaik. Tidak dinafikan salah satu sebab HUAWEI menjadi pilihan kerana satu-satunya telefon pintar android yang lebih selamat.

Sejak Amerika Syarikat (AS) yang mengharamkan firma negara itu menjual atau memindahkan teknologi kepada HUAWEI, pelbagai reaksi diterima pengguna di Malaysia.

Malah, Google yang memiliki Android, sistem operasi digunakan kebanyakan telefon di dunia, pada minggu ini memberitahu untuk memutuskan hubungan dengan HUAWEI susulan sekatan berkenaan.

Namun, tindakan AS dan Google tidak menjejaskan reputasi HUAWEI. Spekulasi menunjukkan bahawa model terunggul HUAWEI Siri P30 masih laris di pasaran Malaysia, seperti dimaklumkan sumber.

Nampaknya kebanyakan pengguna di Malaysia tetap yakin terhadap produk HUAWEI di tengah-tengah ketegangan larangan perdagangan ini dari AS.

Selepas pengumuman larangan perdagangan, majoriti warga di Malaysia menunjukkan sokongan kepada HUAWEI termasuk mendedahkan pembelian telefon pintar jenama itu kepada media sosial baru-baru ini.


Selaras dengan peristiwa baru-baru ini, HUAWEI telah menerima pengiktirafan awam utama oleh pemimpin Malaysia serta sokongan yang semakin meningkat dari pengguna tempatan?

Apakah sebab-sebab yang mencetuskan keadaan menarik seperti ini, mari kita ketahui:

Kenapa Tun menyokong Huawei? Ini kerana beliau yakin HUAWEI mempunyai akses kepada penyelidikan yang ‘jauh lebih besar daripada keseluruhan penyelidikan Malaysia yang setara’.

“Oleh itu, kami cuba memanfaatkan teknologi mereka sebanyak mungkin,” katanya ketika persidangan di Tokyo. “AS tidak boleh menjadi negara terbesar di dunia. Tidak mustahil untuk menguasai teknologi terbaik selama-lamanya. Kita semua harus menerima ini”.

Berdasarkan ucapan dibuat Tun, ia nampaknya ke arah inovasi dan kemajuan HUAWEI dalam teknologi yang mana ia menjadi sebab utama beliau menerima dan menyokong HUAWEI di Malaysia.

Pengiktirafan Wide teknologi 5G. Bukan sahaja berita mengenai inovasi HUAWEI dalam penggunaan teknologi 5G. Baru-baru ini, Perdana Menteri menyatakan minat dan keyakinannya menerima panggilan 5G pertama di Malaysia menggunakan Huawei Mate 20X 5G.

Setakat ini, HUAWEI sudah menandatangani sehingga 40 kontrak perniagaan dengan beberapa pengendali di seluruh dunia berhubung dengan pembangunan 5G.

Produknya mengatasi piawaian industri teknologi. Beberapa bulan lepas, HUAWEI memperkenalkan telefon pintar 5G yang boleh dilipat pertama iaitu HUAWEI Mate X dan pelbagai produk inovatif seperti Matebook Series

https://shop.huawei.com/my/product/huawei-matebook-13 ketika Persidangan MCW 2019.

Kemudian, seseorang boleh membuat spekulasi beberapa penambahbaikan dan ciri khas seperti kamera tertutup pada HUAWEI MateBook X Pro serta "One Hop To Share" pada siri komputer riba; patut disebutkan, ini semua inovasi tulen yang direka oleh HUAWEI.Bagaimana pula keyakinan terhadap pengguna HUAWEI?

1. Keunggulan produk itu sendiri

Bukan sahaja siri P30 ini menyokong 50x zoom, penggambaran kurang bercahaya dan penampilan istimewa dua paparan video tetapi warna yang didatangkan berjaya mencuri hati pengguna untuk memilikinya.

Contohnya, Amber Sunrise dan Breathing Crystal membuat pengguna tertarik atau lebih tepat jatuh cinta terhadap telefon pintar HUAWEI. Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut siri P30: https://shop.huawei.com/my/product/huawei-p30-pro


2. HUAWEI memiliki Pelan B untuk berdepan situasi semasa supaya pengguna tidak risau.

Pergantungan hubungan antara Google dan HUAWEI tidak menjejaskan model telefon pintar yang sedia ada di pasaran. Lagipun, HUAWEI sudah terbukti untuk berdepan cabaran semasa dan sebab itulah mereka tampil dengan strategi yang sudah dirangka.

Sehingga artikel ini ditulis, Google masih menentang berhubung kenyataan bahawa HUAWEI Mate 20 Pro dikembalikan tu senarai uji Android Q.3. Pemeliharaan dan penjagaan yang berterusan

Untuk perkhidmatan pelanggan sebarang syarikat atau jenama yang menjaga pelanggan mereka bukan sahaja memberi tumpuan dalam menawarkan produk yang baik, tetapi juga melihat keperluan menyediakan perkhidmatan cemerlang.

Di tengah-tengah kekacauan dan ketegangan larangan perdagangan dari Amerika Syarikat, HUAWEI tidak terjejas dan terus melancarkan aktiviti serta kempennya demi manfaat pengguna tempatan.

Sehingga hari ini, pasukan HUAWEI sudah menyediakan Hari Perkhidmatan HUAWEI kepada penggunanya melalui 11 pusat perkhidmatan yang sah.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari https://consumer.huawei.com/my/support/service-day .


Justeru, meskipun larangan dari AS, HUAWEI menunjukkan keupayaan dan kesediaannya terhadap gelombang ini.

Perdana Menteri sendiri secara terbuka menyatakan sokongan dan kepercayaan negara dalam menggunakan teknologi HUAWEI. Walau bagaimanapun, kepercayaan ini tidak hanya bergantung pada nilai teknologi yang dapat disampaikannya, tetapi memahami keperluan pelanggan.

Bagaimana ia memberikan kepuasan kepada mereka. Walau apapun, sekiranya ada yang berminat dengan produk HUAWEI, jangan ragu untuk mendapatkannya di kedai terdekat.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 3 Jun 2019 @ 2:41 PM