GAMBAR hiasan
GAMBAR hiasan
BERNAMA

Kuala Lumpur: Sebanyak sembilan kawasan di wilayah Kuala Langat dan Sepang, Selangor mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual, susulan kejadian paip pecah berhampiran Bandar Sri Ehsan berdekatan Masjid KLIA semalam.

Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam kenyataan hari ini memaklumkan, bekalan air ditutup 1 pagi tadi, bagi melaksanakan kerja pembaikan paip pecah tersebut yang dijangka siap 5 petang ini.

Kawasan yang terbabit bagi wilayah Kuala Langat adalah Taman Langat Utama, Taman D'Menara, Taman Murnimas, RTB Bukit Changgang, Bandar Sri Ehsan, Taman Langat Murni, Bandar Mahkota dan Bandar Brooklands, manakala bagi wilayah Sepang membabitkan Estet SOPEC.

"Pengguna dijangka menerima bekalan air 8 malam ini secara berperingkat, berdasarkan jarak premis dan tekanan air apabila ia disalurkan semula," menurut kenyataan itu.

Susulan itu, bantuan air melalui lori tangki ke kawasan terbabit sudah digerakkan bagi membantu pengguna dan mereka yang ingin mendapatkan bantuan bekalan, boleh menghubungi Pusat Perhubungan Pelanggan Air Selangor di 15300.

Air Selangor akan memaklumkan perkembangan kerja pembaikan dari semasa ke semasa melalui semua saluran komunikasi rasmi di Facebook, Twitter dan Instagram, laman sesawang di www.airselangor.com dan juga aplikasi 'Air Selangor'.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 16 September 2020 @ 11:56 AM