X
Rabu, 25 November 2020.

Kuala Lumpur: Kerajaan memutuskan untuk melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di dua lokasi selama 14 hari berkuat kuasa Jumaat ini hingga 10 Disember depan.

Rabu, 25 November 2020.

Alor Setar: Kerajaan Kedah mencadangkan agar Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) dilaksanakan di beberapa kawasan perumahan di mukim Sungai Seluang, Kulim bagi memutuskan rantaian Covid-19, susulan Kluster Bayam Indah yang diumumkan Sabtu lalu.

Selasa, 24 November 2020.

Kuala Lumpur: Seramai 329 individu ditahan kerana melanggar Prosedur Operasi Standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di seluruh negara semalam.

Isnin, 23 November 2020.

Kuala Lumpur: Waktu perniagaan yang dilanjutkan hingga tengah malam memberi peluang kepada peniaga menambah pendapatan.

Isnin, 23 November 2020.

Kuala Lumpur: “Semalam hari ulang tahun pertama perkahwinan saya dan isteri, namun agak menyedihkan kerana kami tidak dapat bertemu sebaliknya hanya meraikannya menerusi panggilan video,” luah tukang masak, Muhamad Hamidi Fikri Amran.

Isnin, 23 November 2020.

Kuala Lumpur: Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di Plaza Hentian Kajang yang bermula sejak 28 Oktober lalu ditamatkan.

Isnin, 23 November 2020.

Kuala Lumpur: Sebanyak 28 kilang Top Glove di Kapar, Selangor akan ditutup secara berperingkat bagi membolehkan pekerja menjalani ujian saringan dan proses kuarantin.

Isnin, 23 November 2020.

Kuala Lumpur: Jika sebelum ini sepanjang laluan ke Stadium Bola Kuala Lumpur di Bandar Tun Razak di sini, lengang dengan penjaja, kini suasananya jauh berbeza.

Isnin, 23 November 2020.

Penampang: Mereka yang terbabit dalam pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di tapak pembinaan K Avenue tidak perlu bimbang kerana bantuan asas makanan akan disalurkan oleh Pusat Kawalan Operasi Bencana (PKOB).

Isnin, 23 November 2020.

Batu Kawan: Bukan mahu lari daripada hutang, sebaliknya pengusaha bas persiaran dalam Gabungan Pengusaha Bas Persiaran Zon Utara (GPBPZU) berharap kerajaan membantu dalam menyelesaikan isu pinjaman dengan syarikat kredit.