Rabu, 20 Januari 2021.

Kuala Terengganu: Pelaksanaan solat Jumaat di Terengganu hanya dibenarkan untuk 40 jemaah sahaja dalam kalangan anak mukim berkuat kuasa mulai Jumaat ini.

Rabu, 20 Januari 2021.

Kuala Lumpur: Seramai 752 individu ditahan atas kesalahan ingkar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) semalam.

Rabu, 20 Januari 2021.

Seremban: Semua masjid dan surau di Negeri Sembilan dibenarkan beroperasi seperti biasa sepanjang tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di negeri ini, bermula Jumaat ini.

Rabu, 20 Januari 2021.

Kuala Lumpur: Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) mencadangkan kepada syarikat produksi yang sedang menjalankan aktiviti penggambaran di negeri yang dikuatkuasakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) supaya segera pulang ke ibu kota.  

Rabu, 20 Januari 2021.

Alor Setar: Sebahagian besar nelayan di sekitar pelantar Kampung Seberang Kota, Kuala Kedah di sini menukar strategi perniagaan dengan menjual hasil tangkapan menerusi penghantaran dari rumah ke rumah dan peraih sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), Jumaat ini.

Rabu, 20 Januari 2021.

Arau: Umat Islam di Perlis diseru menunaikan solat secara berjemaah di rumah dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula Jumaat ini.

Rabu, 20 Januari 2021.

Johor Bahru: Meskipun sudah berbulan tidak menjalani sesi persekolahan bersemuka berikutan Covid-19, pelajar yang bakal menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tetap bersemangat untuk memulakan sesi baharu itu, hari ini.

Rabu, 20 Januari 2021.

Alor Setar: Perkhidmatan feri Langkawi - Kuala Kedah hanya membenarkan penumpang yang mempunyai surat kebenaran polis untuk menaiki pengangkutan itu sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula Jumaat ini.

Rabu, 20 Januari 2021.

Tempoh sedia ada yang sememangnya sukar menjadi lebih sukar buat kita kerana penularan pandemik Covid-19 di dalam negara belum menampakkan akan kembali reda dalam tempoh terdekat.

Selasa, 19 Januari 2021.

Shah Alam: Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) menyumbang RM200,000 kepada 250 masjid dan surau kebenaran solat Jumaat terpilih di negeri itu yang terjejas sumber pendapatan, susulan penguatkuasaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).