Ahad, 5 April 2020.

PERBUATAN dua lelaki melepak sambil meminum arak ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) menerima padah apabila ditahan polis di kawasan awam di Taman Mutiara, Bebuloh, di Labuan, pagi tadi.

Ahad, 5 April 2020.

TINDAKAN seorang lelaki mengeluarkan kata-kata kesat terhadap penguatkuasa Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP) membawa padah apabila dia ditahan pihak berkuasa, hari ini.

Ahad, 5 April 2020.

KESERONOKAN 15 individu termasuk enam wanita berparti terbantut apabila ditahan dalam serbuan di sebuah rumah dua tingkat di Taman Casa Lapangan, Ipoh, hari ini.

Ahad, 5 April 2020.

UNIVERSITI Teknologi MARA (UiTM) Pulau Pinang mempunyai cara tersendiri bagi memberi keceriaan kepada penuntut yang terkandas dan kakitangan bertugas ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Ahad, 5 April 2020.

“TUJUH hari di reman di Penjara Marang sudah cukup menginsafkan saya,” kata Hamiza Ahmad Rosli, 18, dari Kelantan selepas dibebaskan daripada reman di Penjara Marang hari ini.

Ahad, 5 April 2020.

REMAJA yang ditahan polis kerana melakukan aksi ‘wheelie’ di hadapan polis ketika tempoh perintah kawalan pergerakan (PKP) mengaku bersalah di Mahkamah Majistret Marang hari ini atas tuduhan menghalang tugas anggota polis dan ingkar perintah.

Ahad, 5 April 2020.

LELAKI ditahan selepas membuat kecoh ketika anggota polis menahan adik bersama tiga lagi rakannya kerana melanggar perintah kawalan pergerakan (PKP) di Kampung Sura Hujung di Dungun malam tadi.

Ahad, 5 April 2020.

TERPERANGKAP di Kuala Selangor semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi menangani pandemik Covid-19, memberikan kerjaya baru buat penyanyi, Uchop Ahmad.

Ahad, 5 April 2020.

SEORANG pesakit yang positif Covid-19 boleh menjangkiti 37 yang lain berdasarkan dapatan diperoleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Ahad, 5 April 2020.

PLUS Malaysia Berhad (PLUS) menasihatkan pengguna lebuh raya di Jambatan Pulau Pinang supaya memastikan baki kad Touch ‘n Go mencukupi sekiranya perlu melakukan perjalanan ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).