Khamis, 9 Julai 2020.

KADAR pematuhan prosedur operasi standard (SOP) dalam kalangan penduduk di negeri ini semasa Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) didapati semakin baik.

Khamis, 9 Julai 2020.

KERAJAAN bersetuju membenarkan operasi pawagam pandu masuk (drive-in cinema) tetapi tertakluk kepada prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan termasuk pengunjung mesti berada dalam kenderaan masing-masing.

Rabu, 8 Julai 2020.

PADA saat kemuncak jangkitan Covid-19 dalam kalangan pendatang asing di negara ini, sejumlah 207 kes baharu pernah dicatatkan dalam tempoh 24 jam di Malaysia pada 4 Jun lalu.

Rabu, 8 Julai 2020.

PENUNTUT institusi pengajian tinggi (IPT) dibenarkan kembali ke kampus secara berperingkat mulai bulan ini, dengan kemasukan sepenuhnya, Oktober depan.

Rabu, 8 Julai 2020.

SEJAK 10 Jun sehingga semalam, seramai 13,288 individu sudah pulang ke tanah air melalui pintu masuk Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Rabu, 8 Julai 2020.

SEMUA pihak termasuk guru yang mahu memasuki Sarawak dari Sabah atau Semenanjung tidak perlu lagi menjalani kuarantin 14 hari di rumah.

Rabu, 8 Julai 2020.

SAMBUTAN Hari Kebangsaan tahun ini bakal mencatatkan kelainan selepas larangan terhadap perhimpunan membataskan aktiviti yang boleh dilakukan.

Rabu, 8 Julai 2020.

PELAJAR, guru dan pensyarah bakal menerima diskaun 20 peratus bagi tiket penerbangan domestik Malaysia Airlines Berhad (Malaysia Airlines) untuk perjalanan pulang susulan sesi pembelajaran yang akan bermula tidak lama lagi.

Rabu, 8 Julai 2020.

SULTAN Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah menzahirkan rasa bimbang apabila mendapati ramai dalam kalangan rakyat negeri itu yang semakin mengabaikan amalan Prosedur Operasi Standard (SOP) untuk mencegah penularan wabak Covid-19.

Isnin, 6 Julai 2020.

“MEMANG saya mencari pendapatan dengan mengambil upah membuat penghantaran makanan bagi pihak restoran untuk mencari pendapatan.