Rabu, 12 Ogos 2020.

WALAUPUN peringatan sudah diberikan berulang-kali, namun masih ada segelintir rakyat masih tidak patuh terhadap arahan kuarantin wajib di rumah seperti ditetapkan kerajaan.

Selasa, 11 Ogos 2020.

DUA penduduk dikompaun selepas ingkar Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) Bersasar Secara Pentadbiran (Temco) di Kuala Sanglang, Kangar apabila dikesan keluar dari kawasan terbabit pagi tadi.

Selasa, 11 Ogos 2020.

DUA lelaki warga Indonesia ditahan dan dikompaun kerana didapati tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP) penjarakan fizikal di Kuching, semalam.

Selasa, 11 Ogos 2020.

SEHINGGA semalam, seramai sembilan individu sudah dikenakan tindakan selepas didapati gagal mematuhi prosedur operasi standard (SOP) arahan kuarantin wajib di rumah.

Isnin, 10 Ogos 2020.

WALAUPUN tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) belum berakhir, namun ada pemilik premis dan orang awam didapati gagal mematuhi prosedur standard operasi (SOP) penjarakan fizikal.

Isnin, 10 Ogos 2020.

SERAMAI 28 individu ditahan dan dikompaun RM1,000 selepas didapati melakukan aktiviti pendakian Bukit Broga di Semenyih, pada Sabtu dan semalam.

Isnin, 10 Ogos 2020.

PENUNTUT Malaysia di luar negara tanpa tajaan, berharap kerajaan memberi kelonggaran kepada mereka dengan tidak mengenakan caj kuarantin sama ada di hotel mahupun Institut Latihan Awam (ILA).

Isnin, 10 Ogos 2020.

KERAJAAN negeri Kedah akan mengambil tindakan tegas ke atas pemilik Nasi Kandar Salleh, Napoh, Jitra, termasuk tidak akan membenarkan premis itu beroperasi semula.

Isnin, 10 Ogos 2020.

GURU di tiga sekolah yang ditutup berikutan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) Secara Pentadbiran (Temco) di Kuala Sanglang diarah menjalani ujian saringan Covid-19 hari ini.

Isnin, 10 Ogos 2020.

KERAJAAN bersetuju menurunkan caj penginapan di Institut Latihan Awam (ILA) bagi mengurangkan beban rakyat yang perlu menjalani kuarantin wajib selama 14 hari sebaik tiba dari luar negara.